12 MİLYON TL'LİK KAÇAK EŞYA

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde, 2015 yılında 226 olayda 12 milyon 773 bin TL piyasa değerinde kaçak eşya ele geçirildiği bildirildi.

12 MİLYON TL'LİK KAÇAK EŞYA

 Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun imzalı mesajda, 26 Ocak Günü'nün Dünya Gümrük Günü olarak ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, 2015 yılında gelen ve giden toplam 28.4 milyon yolcuya hizmet verildiği ve 4.1 milyar dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleştirildiği, uluslararası ticaret ve muamelelerinden 544 milyon TL tutarında vergi tahsilatı yapıldığı bilgisi paylaşıldı. 

banner111
Açıklamada ayrıca, Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde yasa dışı eşya trafiği ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 2015 yılında 226 olayda 12 milyon 773 bin TL piyasa değerinde kaçak eşya ele geçirildiği kaydedildi.
Bilgi, iletişim ve web teknolojilerinin gümrükleme süreçlerinde uygulanmasının, gümrük idarelerinin dış ticaretin tüm paydaşlarıyla her zamankinden daha hızlı ve daha yakın bir işbirliği ve koordinasyon tesis etmesine imkan sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: "Bu çerçevede Gümrük İdarelerimizde tüm dış ticaret işlemleri elektronik ortamda yapılmakta, böylece ithali veya İhracı yapılacak eşyanın bir an önce gümrük işlemlerinin tamamlanarak ekonomiye katılması sağlanmaktadır. Yine elektronik ortamda yürütülen risk analizlerine dayalı kontrol sisteminin etkin bir şekilde işlemesi ve böylece risk yönetimini geliştirerek risk yönetimi odaklı kaçakçılıkla mücadele kapasitemiz sürekli artırılmaktadır."

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83