48 BİN LİTRE BOYAYLA RENKLENDİRİLECEK

Muratpaşa Belediyesi’nin 114 binayı kapsayan 2’nci etap ‘Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi’nde 48 bin litre beyaz ve mavinin farklı renklerinde boya kullanılacak. 18 Temmuz’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ilk fırça boyayı sürmesiyle başlayan çalışmalar 15 Aralık’ta tamamlanacak.

48 BİN LİTRE BOYAYLA RENKLENDİRİLECEK

 Muratpaşa Belediyesi’nin Mevlana Caddesi’nde 80 apartmanın boyanmasıyla başladığı ‘Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi’nin ikinci etabı Güllük Caddesi ve Yener Ulusoy Bulvarı’na cephe apartmanlarda devam ediyor. 18 Temmuz’da Başkan Uysal’ın katılımıyla Balcı Apartmanı’ndan başlayan proje Kızılsaray Mahallesi’nin Yener Ulusoy Bulvarı’na, Deniz, Kışla ve Altındağ Mahalleleri’nin Güllük Caddesi’ne cephe apartmanları kapsıyor.

banner111
48 BİN LİTRE BOYA

Proje kapsamında Güllük Caddesi’nin Aydın Kanza ve Yavuz Özcan Parkları arasında kalan 59, Yener Ulusoy Bulvarı’nın Güllük-Şarampol Kavşakları arasında kalan 55 olmak üzere 114 binada 157 bin metrekare alan boyanacak. Apartmanların boyanmasında 39 bin 600 litre beyaz, 7 bin 200 litre koyu mavi ve bin 200 litre açık mavi boya kullanılacak. Bunun yanı sıra, özellikle mevsim geçişlerinde genleşen boyanın çatlamaması için de apartmanlara 3 bin 375 litre astar boya uygulaması yapılacak. Devam eden çalışmalar 15 Aralık’ta tamamlanacak.

HİBE BOYA DESTEĞİ

Beyaz yoğunlukta olmak üzere mavinin iki tonunun kullanıldığı projenin tüm maliyetini Muratpaşa Belediyesi üstlendi. Ancak Muratpaşa Belediyesi, yüzde 80’ini beyaza boyayacağını taahhüt eden ve ruhsatlı, yapı kullanma izin veya genel iskan belgesi alınmış binalara da geri kalan bölümü serin renklere boyaması şartıyla boya hibesinde bulunuyor.

DESTEKTEN NASIL YARARLANILIR?

Hibe boya desteğinden yararlanmak isteyen apartman ve site yönetimleri, Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor. Başvurunun ardından Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, projede yer alan boya firmalarından biri ve apartman-site yönetimleri arasında üçlü protokol imzalanacak. Protokolün ardından da yüzde 20 oranlık bina cephesini boyamaya yetecek oranda serin renkler apartman-site yönetimlerine verilecek.

‘RENK KARMAŞASININ ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’ya hakim renk karmaşasının önüne geçmek istediklerini belirterek bunun için beyazın ağırlıkta olduğu Akdeniz’e uygun serin renkleri tercih ettiklerini söyledi. Başkan Uysal, “Bu renkleri en yaygın şekilde komşularımız kullansın, Akdeniz renkleri Muratpaşamıza hakim olsun istiyoruz. Bunun hepimiz için daha uygun ve sağlıklı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 11:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83