Antalya’da 5 yerel gazete kapattı

Antalya’da 5 yerel gazete kapattı

Antalya’da 5 yerel gazete, 31 Mayıs 2025 itibarıyla yayın hayatlarına son vererek dijital platformlara geçiş yaptı veya tamamen kapandı.

Antalya’da ekonomik zorluklar ve Basın İlan Kurumu (BİK) şartlarını yerine getiremeyen 5 yerel gazete, 31 Mayıs 2025 itibarıyla yayın hayatlarını sonlandırdı. Kapanan gazeteler arasında İleri Gazetesi, Hürses, Son Haber, Antalya Gündem ve Yüzyüze yer aldı.

İleri Gazetesi, 79 yıllık köklü geçmişiyle kentin medya tarihinde önemli bir yere sahipti. Diğer gazeteler ise, dijital yayıncılığa geçme kararı aldı. Kapanan gazetelerin isim hakları ve ilan gelirleri, hayatta kalan 6 gazeteye devredildi.

banner111

Antalya’daki yerel gazete sayısı 11’den 6’ya düştü. Yayın hayatına devam eden gazeteler ise Akdeniz Gerçek, Akdeniz Manşet, Antalya Körfez, Yeni Yüzyıl, Lider ve Ekspres olarak belirlendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83