ANTBİRLİK'ten 'zehir' açıklaması

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifler Birliği (ANTBİRLİK) Başkanı Mustafa Yavuz, çiftçiyi ve üreticiyi zan altında bırakan asılsız haberi kınayarak, üretici ile tüketiciyi karşı karşıya getirecek söylemlerden uzak durulması uyarısında bulundu.

ANTBİRLİK'ten 'zehir' açıklaması
ANTBİRLİK Başkanı ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, ulusal bir TV kanalında 'yemeğimize zehir katıyorlar' başlığı altında yayınlanan haberin, ülke tarımına ve çiftçiye zarar verdiğini söyleyerek, "Bu haberin içeriği ve haberde ifade edilen sözler gerçeği yansıtmıyor. Gelişigüzel yapılan bu açıklamalar tarım sektörüne zarar verdiği gibi çiftçiye de büyük haksızlık yaşatıyor. Bu tip haberlerden ülke ekonominin temel taşı olan tarım sektörü de olumsuz etkileniyor" dedi.

"İddialar asılsız"

Türkiye’nin en stratejik sektörü olan tarıma gönül vermiş çiftçi ve tarım emekçisinin alın terinin hiçe sayıldığına dikkat çeken Yavuz, "Tek taraflı yapılan haberi ve açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Bölgemizdeki çiftçilerimiz ve üreticilerimiz şeffaf, sağlıklı üretim yapıyor. 'Yemeğimize zehir katıyorlar. Yaş sebze meyvede hormon, ilaç, ağır metal tehdidi' başlıklarıyla sunulan haberler asılsız" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Haber acımasız ve yıkıcı"

Türkiye’de örtü altı yaş sebze ve meyve üretiminin çoğunluğunun Antalya bölgesinde gerçekleştiğini anlatan Başkan Yavuz, "Antalya'da binlerce kişi tarıma yatırım yapıyor, geçimini tarımdan sağlıyor, geleceğini tarıma bağlıyor. Bu insanlara bu kadar acımasız ve yıkıcı yaklaşmamak gerek. Devletimizin ilgili kurumları kontrollerini yapıyor. Bunları bilerek açıklama yapmak gerek" dedi.
 
Antalya'da modern tesisler ve bilinçli çiftçilerle dünya standartlarının üzerinde tarım yapıldığına dikkat çeken başkan Yavuz, şöyle konuştu:

"Çiftçinin onlarca sorunu var. Olmayan sorunlar var gibi göstermek, bunları konuşmak yerine, çiftçiyi bir adım daha ileriye taşıyacak sorunların çözümü için çalışmak gerek. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi tüketiciler ile karşı karşıya getirecek asılsız söylem ve eylemlerden uzak kalmalıyız."

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83