ATSO GENÇ GİRİŞİMCİ ADAYI ARIYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından istihdama katkı sağlamak ve gençleri meslek sahibi yapma hedefiyle hayata geçirilen "Benim İşim Benim Geleceğim" projesi kapsamında girişimcilik eğitim mülakatları 1-5 Eylül 2016 tarihinde ATSO'da gerçekleştirilecek.

ATSO GENÇ GİRİŞİMCİ ADAYI ARIYOR

 ATSO Başkanı Davut Çetin ,ATSO olarak gençlere hem girişimcilik altyapısı kazandırmak hem de iş sahibi yapmak için hayata geçirdikleri "Benim İşim, Benim Geleceğim" isimli proje için ön hazırlıkları yaptıklarını ve 1-5 Eylül'de mülakatla katılımcıları belirleyeceklerini ve projenin bir iş fikri olan 18-29 yaşlarında en az lise mezunu işsiz gençlere hitap ettiğini söyledi.

banner111
Simülasyon Destekli Girişimcilik Eğitimi Program kapsamında gençler öncelikle "70 Saatlik KOSGEB Girişimcilik Eğitimi" alacaklar. Eğitimde bir girişimcinin sahip olması gereken teorik bilgileri edinecekler.
Bu eğitimi tamamlayan gençlere 6 haftalık "simülasyon destekli girişimcilik eğitimi" verilecek. Böylece katılımcılar edindikleri teorik bilgileri bilgisayar yazılımı üzerinden kurdukları sanal şirketlerde uygulama imkânına sahip olacaklar, finans, pazarlama, insan kaynakları, planlama ve üretim fonksiyonlarında yönetsel yetkinliklerini geliştirecekler.

"Eğitimler süresince günlük 10 Euro"

Simülasyonlu girişimcilik eğitimi uygulamasından sonra hedef gruba KOSGEB'e sunulacak olan iş planlarının geliştirilmesi amacıyla 1 aylık ücretsiz iş planı sunma danışmanlık (mentorluk) hizmeti sağlanacak. Tüm bu eğitimler süresince katılımcılara proje kapsamında günlük 10 Euro ücret ödenecektir.

Akdeniz Genç Girişimciler Zirvesi

Ayrıca proje kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulmuş olan Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulu'nun da destekleri ile I. Akdeniz Genç Girişimciler Zirvesi etkinliği düzenlenecek. Böylece hem eğitim alan gençlere hem de girişimciliği özendirmek adına herkese örnek girişimcilik hikâyelerinin değerlendirileceği bir platform sunulacak.

Kontenjan 40 Kişi

Program 40 kişilik kontenjanla sınırlı olacak. Başvurmak isteyenlerin detaylı bilgiyi (0242) 314 37 49-51 numaralı ATSO Eğitim Müdürlüğü'nden alabileceği kaydedildi.
ATSO tarafından hazırlanan, "Benim İşim Benim Geleceğim" isimli proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi (PYE II) Hibe Programı kapsamında, hibe almaya hak kazandı. Burada belirtilenler dışında başka yan faaliyetleri de bulunan ve bir yılı kapsayan, 372.199.50 Euro toplam bütçeli projenin yüzde 90'ı Avrupa Birliği, yüzde 10'u ATSO tarafından finanse ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 13:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83