BATI AKDENİZ'İN İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz bölgesinde yılın ilk 7 ayında yüzde 7 düşüşle 791 milyon 325 bin dolar ihracat gerçekleştiğini, Temmuz ayında gerçekleşen ihracatın ise 90 milyon 188 bin 226 dolar olduğunu açıkladı.

BATI AKDENİZ'İN İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

 BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz Bölgesi’nde Temmuz ayında gerçekleşen ihracat verilerini açıkladı. Satıcı, “Ramazan Bayramı sürecinde ki 9 günlük tatil bölgemizin ihracat rakamlarının bir nebze gerilemesinde etkili oldu. Son dönemde özellikle Rusya Federasyonu ile ilişkilerin normale dönmesi açısından yaşanan gelişmeler gelecek adına ümit verdi. İhracat ailesi olarak ilişkilerin biran önce düzelmesini iki ülke arasındaki ticaretin normale dönmesini heyecanla bekliyoruz” dedi.

banner111
Batı Akdeniz’den en fazla ihracatın bu Temmuz ayında yaş meyve sebze sektöründe gerçekleştiğini aktaran Satıcı, “Ağaç ve orman ürünleri ile kimya sektörünün ihracatını artırışı bu dönemde de devam etti. Çin Halk Cumhuriyeti, bölgemizden en fazla ihracat gerçekleştirilen ülke oldu. Rusya krizi sonrası Almanya alternatif pazarlar arasında en dikkat çekeni oldu. Bu ülkeye gerçekleştirilen ihracat yüzde 70 oranında arttı. BAİB olarak yılın ikinci yarısı ihracatımızın artacağını öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 13:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83