Büyükşehir sineklere savaş açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadele çalışmalarını sürüyor.

Büyükşehir sineklere savaş açtı
Büyükşehir Belediyesine bağlı Çevre Sağlığı ekipleri, bin 270 personel ve 153 araç ile kent merkezi ve 19 ilçede aralıksız ilaçlama yapıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı etkin ilaçlarla sivrisinek, karasinek, hamamböceği, fare gibi haşerelere yönelik vektörel mücadele çalışması yürütülüyor. Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri özellikle Kurban Bayramı sonrasında bazı bölgelerde karasinek popülasyonunda hızlı bir artış görüldüğüne dikkat çekti. Yetkililer, artışın temel sebebini, kurbanlık hayvanlardan oluşan gübrelerin, kurbanlıkların vücut parçalarının bilinçsizce açık alanlara, çöp konteynırlarına atılması ve usulüne uygun olmayan şekilde gömülmemesine bağlı olduğunu açıkladı. Bayram öncesinde kurban satış yerlerinde yoğun ilaçlama yapıldığını belirten yetkililer, ahırlar, adak satış noktaları, hayvan barınakları, hayvan yetiştirme alanlarında ve diğer üreme alanlarında karasinek mücadelesinin sürdüğünü kaydetti.


Her yer ilaçlanıyor

Çevre Sağlığı ekipleri uçkunla mücadele kapsamında da bodrumlar, asansör boşlukları, rögarlar, yağmur suyu kanalları gibi sivrisineklerin gizlenme ve barınma yerlerini sık sık ilaçlıyor. Sineklerin üreme alanı olan gelişi güzel bırakılan araba lastikleri de ekipler tarafından toplanıyor. Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılıyor.

Balıkla biyolojik mücadele

Her türlü imkanı kullanan ekipler kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadele de yürütülüyor. Gazipaşa Çevre Sağlığı İlaçlama Birimi, su birikintisi olan yerlere, sulama havuzlarına, göletlere, bataklıklara ve tarımsal amaçlı kuyulara sivrisinek larvalarıyla beslenen Gambusia Affinis türü balıklardan bırakıyor. Sıcak ya da soğuk sularda kolaylıkla yaşayabilen balık, sivrisinekle mücadelede en etkin yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 12:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83