Fizik Tedavi Ünitesinde rekor tedavi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne (AKHB) bağlı Korkuteli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Ünitesi'nde 6 ayda, 876 hastaya hizmet verildi.

Fizik Tedavi Ünitesinde rekor tedavi

 

banner111
AKHB'ye bağlı Korkuteli Devlet Hastanesi FTR Ünitesi geçen temmuz ayından itibaren hizmet vermeye başladı. Korkuteli ve çevresinden başvuran hastalara yönelik faaliyet gösteren merkez kurulduğundan bu güne geçen 6 aylık süreçte 876 hastaya hizmet verdi.

Korkuteli Devlet Hastanesi FTR uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Özlem Karataş, "2016 Temmuz ayından itibaren FTR polikliniğine 6 bin 427 hasta başvurmuştur. Bu hastaların 876'sına fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmiştir. Hastanemizde günde 100'e yakın hastaya FTR poliklinik hizmeti verilmektedir. Korkuteli Devlet Hastanesi FTR Ünitesi'nde modern fizik tedavi araç ve gereçleri yer alırken, 2 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, 2 fizyoterapist ve teknikerlerimizle hastalarımıza hizmet vermekteyiz" dedi.

Üniteyle, kas ve kemik ağrıları, kireçlenmeler ve çeşitli eklem hastalıklarının tedavisi ve rehabilitasyon işlemlerinin yapıldığını belirten Karataş, “elektroterapi, ultrason tedavi, kısa dalga diatermi, traksiyon ve ultraviyole hizmetleri veriliyor. FTR Ünitesi ile hastanenin Palyatif Bakım Merkezi'ndeki fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti gerektiren hastalara da hizmet veriliyor.” 

Karakaş, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' çerçevesinde başlatılan ve Evde Sağlık Hizmeti kapsamında yer alan 'Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti'nin de Korkuteli'de başarıyla sürdürüldüğünü aktardı. Karataş, hastaneye gelemeyecek durumda olan 66 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.



Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83