Rekabet hizmet getirdi

ATV’de yayınlanan Haber Masası programı 5 haftada 24 muhtar konuk etti. Özellikle kırsal mahallelerin muhtarları Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun

Rekabet hizmet getirdi
 Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan ve ilgi ile izlenen Haber Masası, programın beş bölümünü muhtarlara ayırdı ve Alanya’nın sorun haritasını ilçenin farklı bölgelerinden muhtarlarla oluşturdu.  5 haftada 24 muhtar bölgelerindeki sorunları canlı yayında anlattı. İlk olarak Alanya’nın merkez mahallerinin muhtarları konuk oldu. Ardından Alanya’nın doğu mahallerinin muhtarları dertlerini anlattı. Program, batı bölgesi ve Dim Vadisi mahalleleri muhtarlarının katılımıyla devam etti. Son olarak ise Alanya Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri canlı yayında soruları yanıtladı. Gazeteci Ahmet Tunç’un hazırlayıp sunduğu program Alanya’nın farklı köşelerinden canlı olarak yayınlandı.
BÜYÜKŞEHİR YASASI İYİ GELDİ Mİ?

Muhtarlar canlı yayında sorulara içtenlikle yanıt verdi. Siyaset gözetmeden özellikle yeni yasadan sonra köyden mahalleye dönüşen bölgelerindeki hizmet akışına dikkat çekmeye çalıştılar. Muhtarların hemen hemen tamamı yaklaşık 2.5 yıldır uygulanan Büyükşehir Yasası’ndan memnun gözüktü. Özellikle köyden mahalleye dönüşen bölgelerin muhtarları, eskiden bir iş makinası için aylarca beklerken bugün her türlü işlerini iki belediyeye rahatlıkla yaptırabildiklerine dikkat çektiler. Köyden mahalleye dönüşen bölgelerin özellikle yol ve asfalt konusunda beklediklerinden çok fazla hizmet aldıkları ortaya çıktı.

REKABET İŞE YARAMIŞ

Büyükşehir Yasası’ndan sonra gerek Alanya Belediyesi gerekse Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ‘Biz hizmet ortağıyız’ dese de özellikle kırsalda iki belediye arasında büyük bir hizmet yarışı göze çarpıyor. Muhtarlar bu hizmet yarışının bölgelerine olumlu anlamda yansıdığı görüşünde. Bazı uzak bölgelere henüz ulaşılamasa da kırsalın büyük bölümünde asfalt ve yol sorununun çözüldüğü göze çarpıyor. 

EN ÖNEMLİ SORUN ENERJİ

Tabi ki kırsalın sorunları yol sorunun çözülmesiyle bitmiyor. Muhtarlar, canlı yayında ağız birliği etmişçesine en önemli sorunlarının enerji ve elektrik kesintisi olduğunu dile getirdiler. Özellikle kış aylarında kırsal kesimlerde günlerce elektrik kesintisi yaşandığını dile getiren muhtarlar, Alanya’nın enerji sorununun yetkililer tarafından acil olarak ele alınması gerektiğine dikkat çektiler. En önemli bir diğer sorun olarak ise içme suyu sorunu ön plana çıktı. Muhtarların büyük bölümü bölgelerinde halen kaynak suları kullandığını belirterek, halkın kilometrelerce uzaklardan evine su taşıdığına dikkat çekti. Bu arada kırsal kesimin büyük bölümünde telefon ve iletişim sorunu da yaşanıyor. Muhtarlar, 21. Yüzyılda halen vatandaşlarının ilkel şartlarda yaşamını sürdürdüklerine dikkat çekerek bu sorunların çözümü konusunda siyasilerden daha çok hizmet beklediklerini dile getirdiler.

MUHTARLARIN BAŞKANI’NDAN SON NOKTA

Haber Masası’nın önceki gün yayınlanan son bölümüne Alanya Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Yüksel, programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alanya’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi önemli bir değere sahip olduğuna dikkat çeken Yüksel, ancak Alanya’nın ve siyasetçilerin Çavuşoğlu’nun bu gücünü kullanamadıklarını söyledi. Yüksel, Alanya’nın şu anda yaklaşık 50 mahallesinde elektrik kesintisi yaşandığını belirterek, enerji  konusunda Alanya’nın sorunlarının bu dönemde sonlandırılması gerektiğini savundu.

‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKSİK KALDI’

Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel, büyükşehir yasası sonrasındaki hizmet akışıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni yasadan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma konusunda biraz eksik kaldığını ifade eden Yüksel, şunları söyledi:

‘Ben televizyon programlarının tamamını izledim. Programlara çıkan muhtarkarımızın tamamı canlı yayında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel için Allah razı olsun ondan ifadesini kullandılar. Büyükşehir’e ise sadece teşekkür ettiler. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Alanya Belediyesi, hizmetin hakkını verdi  ve vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ise eksik kaldı. Hepsi iyi niyetli ama ellerindeki imkan bu kadar. Alanya Belediyesi’nin kırsalda 50 iş makinası varsa onların 10 tane var. Sayın Menderes Türel Alanya’ya bu anlamda daha çok önem vermelidir.
Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yasaya göre yatırım bütçesinin % 10’unu köyden mahalleye dönüşen bölgelere ayırması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, ‘Bu bütçenin ayrılmadığını düşünüyorum. Ayrıca yeni yasaya göre Büyükşehir Belediyesi’nin kırsaldaki vatandaşlara tarım ve hayvancılık konusunda destek paketleri oluşturması gerekiyor. Bunlar şimdilik yapılmıyor’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 16:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83