Gündoğmuş'ta neler olur? 730 tapu neden yabancıya satıldı?

Gündoğmuş'ta neler olur? 730 tapu neden yabancıya satıldı?

Gündoğmuş’ta bazı mahallelerde tarla vasıflı araziler son dönemde aynı kişi tarafından aracılar satın alındı. Azerbaycan vatandaşı bir emlakçının 730 tapu alması dikkat çekti.

Turizm ve inşaat yapılaşması olmadığı için şimdiye kadar emlak alım satımı açısından cazibesi olmayan Alanya’nın kuzey komşusu Gündoğmuş İlçesinde tarla satışlarında yaşanan hareketlilik baş döndürücü seviyede. İlçenin farklı mahallerinde üstelik çoğu bitişik olmayan adalardan satın alınan parseller aynı kişilerce toplanmakta. Aracılar vasıtası ile mahallerde kullanımda olmayan tarla vasıflı araziler dönümü 25-40 bin bandından satılıyor. Yaşanan bu hareketliğin kaynağında ise iddiaya göre Alanya’da Mahmutlar Mahallesinde ikamet eden Azerbaycan vatandaşı olduğu öne sürülüyor. Şimdiye kadar 730 parça tarlayı satın alan kişinin amacının ne olduğu ise bilinmiyor. Sadece Ortaköy Mahallesinde 180 tapu işlemi olduğu belirtildi.

banner111


Aynı kişilerce tapuların tek tek toplanmasına ise henüz Gündoğmuş’ta yetkililer bir müdahalesi olmadığı öğrenilirken 2 yıl içinde proje oluşturulamayan yabancıların aldığı araziler süre sorununda milli emlak tarafından satışa çıkarılarak para iade ediliyor. Proje oluşturmadan bu süre zarfından araziler sadece Türk vatandaşlarına satılmasına izin veriliyor.


Aynı kişilerce arazilerin toplanması beraberinde şu soruları getirdi. Kara para aklamak için arsa alıp değeri yüksek mi gösterilmekte? Gelecekte imar uygulaması olunca tapuları birleştirip kendi hegemonyasını mı oluşturmak istiyor?

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83