Hayvan Hakları Kurulu'ndan hayvanlı sirke tepki

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Alev Ersan, hayvanların yer aldığı sirklere tepki göstererek vatandaşları hayvanlı sirklere gitmemeleri konusunda uyardı.

Hayvan Hakları Kurulu'ndan hayvanlı sirke tepki

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu ve hayvan hakları savunucuları, gönüllülük çerçevesinde Türkiye'nin uluslararası ilk hayvansız sirki olan, ‘Türkiye Sirkini’ ziyaret etti. Hayvansız gösterilerin sunulduğu sirk hakkında konuşan Kurul Başkanı Alev Ersan, her türlü havya sömürüsüne karşı olduklarını söyledi.

banner111
Hayvansız Türkiye Sirki’nin örnek bir sirk olduğunu dile getiren Ersan, "Bu sirk bizlere hayvanları kullanmadan insanların eğlenebileceğini kanıtlıyor. İnsanların 1 saatlik eğlencesi için sirk havyanlarına yapılan zulümlerin önüne geçmek ve dünyada yaşayan her varlığa değerli olduğunu hissettirmek için bu sirk de insan şovları dışından hiçbir eğlence bulunmuyor" dedi.

"Sektöre destek olmayın"

Sirklerin hayvanlar için eğlence değil şiddet olduğunun altını çizen Ersan, "Hayvanlar kafeslerde hapsedilmektedir. Sirklerdeki tutsak hayvanlar bir zamanlar doğada özgürce ve insandan uzak, insan boyunduruğu olmadan yaşamlarını sürdüren canlılardı. Acıyı, eziyeti, sömürüyü insanlarla eşit düzeyde hisseder, psikolojik baskıyı ise katbekat fazla hisseder. İnsanları eğlendirme gibi bir ihtiyaçları olmadığı gibi insan tarafından kendilerine böyle bir vazife de yüklenemez. Sirklerdeki tutsaklık, işkence, dayak, açlık gibi durumlar kendi iradelerinin dışında ve bir çıkar uğruna onlara uygulanmaktadır. Gösterilerde sergiledikleri metazori hareketleri isteyerek öğrenmez. Bu yüzden bu zalim sektöre destek olmayın" diye konuştu.

"İşkencehane"

Aileleri hayvanlı sirklere gitmemesi konusunda uyaran Ersan, "Mümkün olduğunca çevrenizdeki insanları sirk gerçeği konusunda bilgilendirin ki onlar da zulümden kazanç sağlayan bu işkencehanelerin ayakta kalmasına ve sirklerdeki bu zulmün devam ettirilmesine ortak olmasın. Zulme ortak olmamak için hayvansız sirkleri tercih edin" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 10:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83