İş başvurusu nasıl yapılır?

"Manavgat’ta İş Var” sloganı ile ikincisi gerçekleştirilen istihdam Fuarı kapsamında CV hazırlama ve İş başvurularını geliştirme konusunda seminer verildi.

İş başvurusu nasıl yapılır?
Manavgat’ta İş Var” sloganı ile 7 Kurumun işbirliğinde ikincisi gerçekleştirilen istihdam Fuarı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonunda CV hazırlama ve İş başvurularını geliştirme konusunda seminer verildi. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ayşen Kurban Günarslan ve Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKGİM) Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr Reyhan Aksoy seminer verdi.
Seminerde İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ayşen Kurban Günarslan, İş arama becerilerini geliştirme tekniklerini anlattı. Meslek seçiminde yapılan yanlışlar, meslek seçiminin kişinin hayatına etkileri, meslek seçimini yapılırken dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Günarslan, CV hazırlanmasını kişinin kendi özelliklerini tanıması ile başladığını söyledi.

AKGİM Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Reyhan Aksoy ise mülakat teknikleri konusunda seminer verdi.

Mülakatta ilk izlenimin önemine değinen Aksoy, ilk izlenimin saniyeler içinde olduğunu ve silinme imkânı olmadığını ifade etti. Aksoy, “Ağır makyaj, ağır parfüm bakımsız saç sakal ile iş görüşmelerine gitmeyin. Mülakatta sorulabilecek konularında mutlaka hazırlıklı olun. Olumlu izlenimin ne olduğunu bilmeli ve ona göre davranılmalıdır. Beden dili çok önemli mutlaka bu konuda bir kitap okuyun. İşverenle ilgili öncelikle bilgi edinin sosyal medyaları inceleyin. Okulunuzdaki Tecrübe ve kariyer günlerine katılın. Sektördeki işverenlerle mutlaka tanışın. İş bulmanızda iş kurmanızda size yardımcı olacak kişilerle mutlaka tanışın. Mülakata gitmeden önce mülakatın yerini öğrenin en geç 10 dakika önce gidin.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83