İşte Antalya Büyükşehir’in borcu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mesut Kocaöz, büyükşehirin borcunu açıkladı.

İşte Antalya Büyükşehir’in borcu

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün itibariyle borcu 855 milyon TL olarak açıklandı. 

banner111
Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz’ün başkanlığında, yeni binanın toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi Beşiktaş’ta hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve yine şehitlerin ruhuna Fatiha suresi okundu. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve bütçe konuları ele alındı.
Mecliste Ak Parti grubu, Büyükşehri Belediyesi Genel Sekreterliği için 30 milyon TL tutarında bir kredi çekilmesini teklif etti. MHP kanadı bu öneriye destek verirken, CHP kanadı ise karşı çıktı. CHP Grup Sözcüsü Cansel Çelikol belediyenin mevcut borcunu öğrenmek ve krediyle birlikte borç aşım söz konusu olup olmadığını merak ettiğini söyledi. 
Soru üzerine söz alan Mali Hizmetler Daire Başkanı Selahattin Artun, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 20 yıl vadede 855 milyon TL borcu olduğunu kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz ise bu borcun 2016 yılı için 61 milyon TL olduğunu ve bu borcun yatırım kredisi borcu olduğunu belirtti. Kocagöz, projeler için çekilen kredilerin özellikle tarım sektöründeki çiftçi vatandaşların büyük fayda sağlayacağını söyledi.
Kepez’de yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinde, SİT alanında kalan gecekondularla alakalı konularında görüşüldüğü mecliste, bölgede yaşayan vatandaşların çokluğuna işaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir çok gecekondu vatandaşın mağdur edilmemesi için güzel bir projeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tütüncü, “Expo alanın 4 katı kadar bir alan. Biz burayı tamamladığımızda, büyükşehir belediyemiz de buraya güzel bir proje hazırlayınca, Antalya çok ciddi bir vizyon projeye daha kavuşmuş olacak” dedi. Tütüncü'nün konuşmasının ardından sunulan önergeye tüm partiler de destek verdi.
İki gündem maddesinin ardından meclis gündemindeki diğer maddelerin görüşülmesine geçildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 15:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83