İstihdamda güçbirliği protokolü imzalandı

İstihdamda güçbirliği protokolü imzalandı
Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi arasında ‘İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü’ imzalandı. Protokol kapsamında iş arayanlar işverenlerle buluşturulacak.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Kepez Belediyesi, işsizliğin azalması ve istihdamın geliştirilmesi için önemli bir iş birliğine imza attı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından imzalanan protokol kapsamında Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezine iş müracaatında bulunanlar, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarla buluşturulacak.

GENÇ İŞSİZLİĞİ

Kepez Belediye Başkanlığında gerçekleşen imza töreni öncesi bir konuşma yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, genç işsizliğine değindi. Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesinin genç işsizliği olduğunu belirten Bahar, “Ülkemizde 35-65 yaş arasında, özellikle karar verici makamlarda bulunan veya işyeri sahibi olan kişiler genç işsizliğini namus gibi algılamalı, çocuklarımızı, gençlerimizi ve yetişmiş insanlarımızı daha nitelikli hale getirmeli, insan kaynakları tanımındaki kaynak kelimesini kıymete dönüştürerek, insana kıymet gözüyle bakılmalıdır. Bu konuda Sayın Başkanımız ile aynı bakış açısı içerisinde olmamız bizim için de çok daha değerlidir. Biz sanayiciler olarak şehrimize katma değer sağlamaya devam etme arzusu içerisindeyiz. Birlikte çalışma konusu uzun zamandır dile getirdiğimiz bir konuydu. Antalya’ya bakış açımız olan ‘Antalya şehirden öte bir ülkedir’ felsefesiyle aynı paralelde buluşmuş olmak, güç birliği yapmak, oldukça değerlidir” dedi.

OSB ANTALYA’NIN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN

Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi’nin üzerinde durduğu en önemli konuların başında, Antalya Organize Sanayi Bölgesi gibi kuruluşlar ile işbirliği yapmak olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin üretim noktasında Antalya’nın en önemli değerlerinden birisi olduğunu sözlerine ekledi. OSB’nin yüzlerce fabrikasıyla ülke ekonomisine çok ciddi manada katkılar sunduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Hem sizin istihdam alanınızda hemşerilerimizin iş taleplerini karşılayabilmek, onları istihdama yönlendirebilmek, hem de reel sektöre de katkı sağlayıcı bir çalışma yapabilmek, yani insan kaynağını iş alanlarında doğru bir şekilde değerlendirebilmek için bugün güzel bir protokole imza atacağız” dedi.

İŞBİRLİKLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

Kepez Belediyesi ve Antalya OSB arasındaki işbirliğinin hem iş dünyası, hem de iş arayanlar açısından çok verimli neticeler doğuracağına da değinen Başkan Tütüncü, bugün imzalanan protokol kadar önemli bir başka hususun daha olduğunu dile getirdi. “Bu şehirde, bu şehri idare eden kimselerin aynı masanın etrafında toplanması, aynı masanın etrafında bu şehrin sorunlarına çareler aramak için kafa yorması, güçlerini birleştirmesi daha büyük bir sinerjiyi ortaya çıkarması çok daha önemli. Bugün imzaladığımız iş birliği protokolü kadar önemli olanda böyle bir anlayışın şehre yerleşmesidir. Ekibinizle birlikte, bu konuda çok büyük hassasiyet gösteriyorsunuz. Kepez Belediyesi olarak işbirliklerine her alanda çok önem veriyoruz. Şehri bir bütün olarak görüyoruz. Bu şehri birlikte yönetmenin ne kadar doğru ve akıllı bir iş olduğunu görüyoruz. Kendi güçlerinizi bizim hemşerilerimizle paylaşma konusunda büyük bir hassasiyeti ortaya koydunuz ve büyük bir ciddiyetle bugün buradasınız, birlikteyiz. Ne mutlu bize. İmzalayacağımız bu iş birliği protokolünün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83