KOMŞU SULAR ALTINDA KALDI

Manavgat’ta dün akşam başlayan ve şiddetini artırarak sabaha kadar devam eden sağanak yağış, bazı mahalle ve caddelerde su baskınlarına neden oldu.

KOMŞU SULAR ALTINDA KALDI
Şiddetini her geçen dakika artıran yağmur Demokrasi Bulvarı, Antalya, Güllük, Güneylioğlu caddeleriyle Bahçelievler ve Aydınevler mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına sebep oldu. Demokrasi Bulvarı'nın arka taraflarında evden çıkamayan vatandaşlar işlerine gidemezken, bazı vatandaşların ise ayakkabıları ellerinde sulara aldırış etmeden işlerine yetişmeye çalıştıkları, bazı vatandaşlara da iş makinalarının yardımcı olduğu gözlendi. 
Sağanak yağış ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi ekipleri yağmur sularının tahliyesi için büyük çaba harcadı. Rögar kapaklarını açarak temizleyen ekipler havanın aydınlanmasıyla işlerini büyük ölçüde başarıyla tamamlarken cadde ve sokaklar çamur deryasına büründü. Belediye ekipleri havanın aydınlanmasının ardından bir taraftan su basan ev ve iş yerlerindeki suları boşaltırken diğer taraftan cadde ve sokaklardaki çamurları temizlemeye koyuldu.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü yaptığı açıklamada, “Bölgemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde yoğun yağış aldı. Sabah saat 05.00 itibariyle bölgemizde metre kareye 164 kilogram yağış aldık. Zaten bir gün önceden meteoroloji ihbar ve uyarıları yapmıştı. Bizde tüm kurumları bu konuda bilgilendirmiştik. Gerek ASAT gerekse Manavgat Belediyesinin ekipleri öğlenden sonra hazırlıklı bulunuyorlardı. DSİ de aynı şekilde. Dün geceki yaşanan yağışta geçtiğimiz yıl yaşanan olay gibi bir olay yaşanmadı. Ama Demokrasi Bulvarı ve Gülük Caddesi'nde birkaç iş yerimiz, 5173 Sokak Cuma pazarı gibi yerlerle bazı iş yeri ve evlerde su baskınları yaşandı. Yağışın devamı bekleniyor. Akşam saatlerine kadar etkili yağış akşamdan da sabaha kadar ara ara etkili yağış bekleniyor. Dün gece görev alan ekiplerin tamamı şu anda teyakkuz halinde, daha fazla bir kayıp yaşamadan atmak için tüm ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş ise yaptığı açıklamada, birim amirleri dahil 110 kişilik acil müdahale ekibiyle gece boyunca vatandaşların yağmurdan zarar görmemesi için çalıştıklarını sağanak yağışın bugün ve gece boyunca devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 15:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83