MEHTER TAKIMINI ALANYA ÇOK SEVDİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında kurulan ve belediye personelinden oluşan Alanya Belediyesi Mehter Takımı açılışlarda ve belediyenin organizasyonlarında yer almaya başladı. Başkan Yücel, mehter takımının hocası Ümit Meşe’ye teşekkür edip, plaket verdi.

MEHTER TAKIMINI ALANYA ÇOK SEVDİ
GÖNÜLLÜ BELEDİYE PERSONELİNDEN OLUŞUYOR

33 kişilik Mehter Takımı’nın tamamı gönüllü belediye personelinden oluşuyor. Yaklaşık bir haftalık eğitimin ardından ilk konserlerini Turizm Festivali’nde gerçekleştiren Mehter Takımı, bugün de 5. Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nda sahne aldı.

BAŞKAN YÜCEL’DEN PLAKET

Mehter Takımı’nın eğitmeni Ümit Meşe’ye katkılarından dolayı teşekkür eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’da bir ilk olan Mehter Takımını kurmaktaki amacımız, Göktürkler’den Karahanlılar’a, Selçuklulardan Anadolu Selçuklarına ve Osmanlı İmparatorluğuna kadar Türk Devletleri’nde bin yıldan bu yana barış ve güven kaynağı olan dünyanın en eski askeri bandosu olan mehteri yaşatmak, çevremize ve halkımıza tanıtmak, sevdirmek ve mehterin gururunu, heyecanını paylaşmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. 6 ay önce kurulan Mehter Takımı’na özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum’’ dedi

Başkan Yücel, törenin ardından Yeniçeri kıyafeti giyip sancak tuttu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 17:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83