KOMŞUDA KORKUTAN BALIK ÖLÜMLERİ

Manavgat'ta turistik tesisler arasından geçen derede balık ölümleri yaşanıyor.

KOMŞUDA KORKUTAN BALIK ÖLÜMLERİ

 Manavgat'ın Evrenseki ve Ilıca Mahallelerinin turizm bölge sınırı olan Ilıca Deresinde balık ölümleri yaşanıyor. 5 yıldızlı otellerin arasından geçerek denize dökülen Ilıca Deresindeki balık ölümleri bölgede tatil yapan turistlerin de dikkatini çekiyor. Turistler derede yaşanan balık ölümlerini görüntülüyor.

banner111
Bölgedeki esnaf ve vatandaşlar da son günlerde dereden pis kokuların gelmeye başladığını, suyun renginin değiştiğini ve ölü balıkların su yüzüne çıkmaya başladığını söyledi. Vatandaşlar, "Durumu yetkililere ilettik. Yetkililer gelip dereden numuneler aldı. Sizlerin de gördüğü gibi dereye borularla sabunlu su ve atık su bırakılıyor. Balık ölümlerinin oteller tarafından bırakılan pis sulardan ya da iyileştirme çalışması devam eden Kumköy arıtmasından dereye karışan sulardan kaynaklandığına inanıyoruz. Turizmin dibe vurduğu bir dönemde bu tür olumsuzlukların da yaşanması turizme ve bölgemize yeni bir darbe vurmaktadır" dedi.
Balık ölümlerinin her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çeken esnaf, "Sadece derede yaşayan balıklar değil, denizden yumurta bırakmak için gelen balıklar da deredeki kirlilikten nasibini almaktadır. Ölü balıklarla birlikte dere denize dökülmekte. Derenin denize döküldüğü bölgede de insanlar denize girmektedir" ifadelerini kaydetti.

GEÇEN YIL DA YAŞANDI

Ilıca Deresinde geçtiğimiz yıl da aynı yerde balık ölümleri yaşanmıştı. Balık ölümlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT ekiplerince derede gerekli denetimler yapılmış, bazı otellerin sabunlu sularını ve atık sularını dereye bıraktıkları belirlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83