MÜSİAD'DAN DİSLEKSİLİ ÇOCUKLAR PROJESİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Hizmet Sektör Kurulu Antalya’daki Disleksi Hastası çocukların eğitimlerinde yaşanan problemlerle ilgili MÜSİAD Antalya olarak neler yapılabileceğine ilişkin bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

MÜSİAD'DAN DİSLEKSİLİ ÇOCUKLAR PROJESİ

 MÜSİAD Antalya Şubesi Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Cephanecioğlu, bazı üyelerin yakınlarından disleksi hastası çocukların eğitimlerinde problemler yaşandığı hususunda bilgi aldıklarını ve bu noktada seslerinin duyurulup problemlerinin çözülmesi için MÜSİAD Antalya Şubesi’nden destek talep ettiklerini belirterek konuya ilişkin bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek amacıyla böyle bir istişare toplantısının organize edildiğini belirtti.Toplantıda konuşan Dr. Nur Okudan bir öğrenme bozukluğu olan disleksi ile ilgili temel bilgiler verirken bu noktada disleksili çocuklara yardımcı olabilmek adına doğru hamleler yapabilmek için toplantıda dile gelecek görüş ve öneriler doğrultusunda başarılı sonuçlar alınabileceğine inandığını bellirtti.Envar Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı da Envar Eğitim Kurumları olarak her çocuğun özel olduğu anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, kurum bünyesindeki özel rehberlik öğretmenleriyle gerçekleşecek bir projeye destek olmaya hazır olduklarını, bu noktada il milli eğitim müdürlüğüyle de görüşülebileceğini belirtti.

banner111
Uzm. Dr. Hidayet Uçar ise çocuklarda esas olanın özgüven olduğunu, birbirinden farklı olan çocukların aynı eğitim sistemiyle değil bireysel özelliklerine göre değerlendirilmesi gerektiğini belirterek konuyla ilgili çocuk psikiyatristlerinden de destek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.Toplantıda bir komisyon oluşturulmasına ve bu komisyonun Türkiye Disleksi Derneği’nden, rehberlik öğretmenlerinden ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bilgi alınarak iki hafta sonra yeniden bir toplantı yapılmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 14:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83