NÖBET ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Darbe girişimine karşı Antalyalılar 21’nci günde Cumhuriyet Meydanı’nı boş bırakmadı. Binlerce kişi ellerinde ay yıldızlı bayraklarla FETÖ terör örgütünü lanetledi.

NÖBET ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

 Antalya demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Nöbetin 21’nci gününde binlerce Antalyalı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çeşitli STK’ların temsilcileri de demokrasi nöbeti tuttu.

banner111
DÜNYA BÖYLE BİR HAİNLİĞİ GÖRMEDİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman yaptığı konuşma ile coşkulu kalabalıktan büyük alkış aldı. Yayman, “Fetullah Gülen Türkiye’ye getirilip, Türkiye’nin en büyük meydanında idam edilmeden benim yüreğim soğumayacak. Çünkü dünya böyle bir hainliği, böyle bir namussuzluğu görmedi” dedi. Yayman, 15 Temmuz tarihinin dünya demokrasi tarihi ve Türk demokrasi tarihinde altın harflerle yerini aldığını söyledi.

MİLLETİMİZ DİMDİK AYAKTA

Türkiye’nin her noktasında milletin sokaklara çıktığını belirten Yayman, “Türkiye Cumhuriyeti devletini üçüncü sınıf bir ülke haline getirmek isteyen, tarihin önünde, milletin önünde ayıplı hale getirmek isteyen bu soysuz, şerefsiz hain, darbeci, cuntacı, FETÖ’cülere karşı milletimiz dimdik ayakta olmuştur. Milletimizin hep birlikte Türkiye olduğunu göstermiştir” diye konuştu. 

DEMOKRASİ TARİHİNE GEÇTİK

Türkiye’nin 15 Temmuz tarihinde yeni bir demokrasi sayfası açtığını belirten Yayman şunları söyledi: “Dünya siyaset tarihine geçecek yeni bir hikaye yazıldı. Allah bu hikayeyi yazanlardan razı olsun. Çin’de Pekin’de tankın önünde duran bir kişinin resmini bize son 25 yıldır gösteriyorlardı. Bu dersi bize okutuyorlardı. Türkiye’de binlerce kişi tanklara, uçaklara, dur dedi, özgürlüğüne sahip çıktı. Allah milletimizi başımızdan eksik etmesin.”

SOYSUZ ÇETE

Türk milletinin hiçbir zaman emperyalist ülkelerin egemenliği altına girmediğini vurgulayan Yayman, “İngiliz işgal ordusu geldiği gibi gitti. Bu İngiliz işgal ordusunun yapmadığını bu soysuz, FETÖ’cü çete yaptı. İngiliz işgal ordusunun aklına gelmemişti meclisi bombalamak. Bunlar nasıl bir hain ki, nasıl bir soysuz ki, nasıl bir alçak ki, nasıl bir şerefsiz ki, demokrasinin mabedini bombaladılar. O tankların namlusunu millete çevirdiler. Milletimiz bunları unutmayacak” ifadelerini kullandı.

İLAHİLER SÖYLEDİLER

Nöbetin 21’inci gününde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden dinletilen şiirler, ilahiler eşliğinde nöbet beklerken, terör örgütü FETÖ’ye attıkları sloganlarla da tepki gösterdi. Gecede Antalya Türk İş İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal da yönetim kurulu üyeleri ile sahneye çıkarak, terör örgütünü lanetleyen bir konuşma yaptı. 



Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 12:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83