ALKÜ'DEN DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin(ALKÜ) akademik ve idari personeli Rektör Pınarbaşı ile birlikte Atatürk Anıtı’nda tutulan demokrasi nöbetine destek verdi.

ALKÜ'DEN DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK

 ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, darbe teşebbüsü gecesinde darbeye karşı olduklarını; devletimizin, seçilmiş hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduklarını gerek sosyal medya hesaplarında, gerekse üniversitemiz web sayfasında ilk deklare eden üç beş üniversiteden birisi olduklarını dile getirdikten sonra; demokrasi nöbetinin neden daha önce değil de 20’inci gününde yapıldığı konusuna şu şekilde açıklık getirdi: "Üniversitemizde FETÖ/PDY ile bağı bulunduğu değerlendirilen 50 akademik personeli birkaç gün önce açığa aldık. Eğer bu etkinliği daha önce yapsaydık eminim ki; bu takiyye konusunda uzmanlaşmış kişiler bizim önümüzde bizden önde yer alarak sanki kendilerini bu yapıya karşıymış gibi, darbeye karşıymış gibi göstereceklerdi. Onlarla aynı fotoğraf karesi içinde yer almak istemedik. Önce onları içimizden ayırdık sonra geriye kalan sağlam elemanlarımızla buraya karşınıza çıktık” dedi.

banner111
DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİNE AZİMLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Atatürk Anıtı önünde günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşları “Demokrasi sevdalısı, demokrasi aşığı, demokrasi nöbetçisi” diye selamlayan Rektör Pınarbaşı, “15 Temmuz gecesi hain bir çete tarafından gerçekleştirilmeye kakışılan darbe girişimi sırasında Başkomutanımız halka seslenerek "meydanlara inip demokrasimize sahip çıkın” dedi.  O saatlerde vatandaşlarımız pijamasıyla, terliğiyle, eşini ve çocuğunu yanına alarak sokaklara döküldü. Kimileri en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükseldi.  Geriye kalan Demokrasi Gazilerimiz ve demokrasi sevdalılarımız 15 Temmuz Darbe girişiminden beri demokrasiye sahip çıkma adına meydanları biran olsun boş bırakmadı.  Demokrasi nöbetinin 20’inci gününde bile halkımızın aynı kararlılıkla meydanları boş bırakmadığını görmek bizleri de çok mutlu etti. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. 

 “ECDADIMIZIN KANINI TAŞIYORUZ”

Vatandaşlara “Bizler Nene Hatunların, Sütçü İmamların ve daha nice kahramanlık timsali bir ecdadın torunlarıyız” diye seslenen Rektör Pınarbaşı, “Türk milleti olarak bizler tarih boyunca hep liderlik etmiş, bilimde, sanatta ve fende her konuda çığırlar açmış, askeri başarıları ile çağlar açmış çağlar kapamış bir milletiz. Bizler böyle bir neslin evlatlarıyız. Bunu unutanlar, dış mihrakların yerli iş birlikçileriyle birlikte 15 Temmuz kalkışmasını yapmaya çalıştılar. Ama unuttular ki bu millet hala ecdadının kanını, ruhunu ve duygularını taşıyor.  Bin sene önceki ecdadımız neyse bugünkü halkımız da aynı vatanperver duygulara sahiptir.  Bizler çok özel bir, Allahın sevdiği bir milletiz. Çünkü Allah bize yardım etti ve onların oyunlarını bozdu. Biliyorsunuz Rabbimiz bir ayette “Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır..” dedi. 




Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83