O Belediye kendi elektriğini üretiyor

Konyaaltı Belediyesi, saatte 100 kilovat elektrik üretebilen Güneş Enerji Santrali Projesi’yle kendi elektriğini üretiyor.

O Belediye kendi elektriğini üretiyor

 Geliştirdiği projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan Konyaaltı Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın yüzde 80 hibe desteği ile oluşturulan Güneş Elektrik Santrali Projesi’yle Antalya’ya örnek oldu. Konyaaltı Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Şantiyesi içerisinde yer alan Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezinin çatı kısmında Güneş Elektrik Santrali kurdu. Saatte 100 kilovat elektrik üretebilme kapasitesine sahip bu santralle Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç duyduğu elektriği de kendi üretmeye başladı. 

banner111
YILDA 150.000 KİLOVAT ELEKTRİK ÜRETİLECEK 

“Alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek istiyoruz” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Güneş Elektrik Santrali Projesi’yle bir yılda 150.000 kWh elektrik üretebildiklerini söyledi. Sadece merkez binada ayda ortalama 35 bin lira elektrik tükettiklerini ifade eden Başkan Böcek, Güneş Enerji Santrali ile elektrik ihtiyaçlarının yüzde 20’sini karşılayabildiklerini kaydetti.
 
Başkan Muhittin Böcek şöyle konuştu; “Alternatif enerjinin en belirgin özellikleri ve avantajlarının başında yakıt masrafının olmaması, işletme maliyetinin düşük olması, enerji kaynağının tükenmez oluşu ve en önemlisi çevreyi kirletmemesi gelmektedir. Yapılan hesaplamalar sonucu Güneş Enerjisi Santralinden yılda 150.000 kWh elektrik üretimi planlanmaktadır. Kendi elektriğini kendi üreten bir belediye olmanın haklı gururu içindeyiz. İlçemize hayırlı olsun.”


Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 12:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83