Orman fidanlığında satış ofisi açıldı

Antalya’da tesis edilen "fidan satış alanı ve fidan satış ofisi” vatandaşların hizmetine sunuldu.

Orman fidanlığında satış ofisi açıldı

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Antalya-Alanya çevre yolu üzerinde tesis edilen "Fidan satış alanı ve fidan satış ofisi” vatandaşların hizmetine sunuldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fidan satış alanı ve ofisinin bölge halkına hayırlı olmasını diledi. Eroğlu, “Söz konusu tesis müşterilerin sadece fidan üretim alanını gezmeyip fidan satış alanında satışa sunulan fidanları toplu olarak görmesini sağlamak, fidanların üretim işlerini kolaylaştırmak, satışa uygun fidanların pazarlanması ve yüklenmesini kolaylaştırmak gayesiyle açıldı” dedi.

banner111
Antalya’da fidan üretimi kapsamında kızılçam, fıstıkçamı, sedir, ardıç, servi, dişbudak, akasya gibi ağaç türlerinin yanı sıra defne, keçiboynuzu, zakkum sandal, badem, mersin gibi odun dışı orman ürünü veren bitki türlerine ait fidanlarda üretiliyor. Üretilen bu fidanların daha iyi tanıtılması, pazarlanması ve satışının yapılması maksadıyla fidan üretim alanı ile fidan satış alanı birbirinden ayrı olarak tesis edildi.

Fidan almak için ofise gelen vatandaşlar levhalarda fidanların özelliklerini okuyup, fidanlar hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Ayrıca ziyarette bulunan vatandaşlara ve öğrencilere gezi esnasında fidanlar hakkında görsel ve yazılı olarak bilgi veriliyor.


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 10:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83