SAZLIK VE GÖLETLERE SİNEK BASKINI

Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri Manavgat’ta sineklerin yumurtlama dönemi olan kış aylarında kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerini ablukaya aldı.

SAZLIK VE GÖLETLERE SİNEK BASKINI

 Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın tüm ilçe ve mahallelerinde larva, pupa ve uçkun ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların yaz döneminde sinek sıkıntısı yaşamaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Manavgat Hizmet Birimi,sinekle mücadelenin ilk ve en etkili aşaması olan larva ilaçlamasını ilçe genelinde titizlikle sürdürüyor. 

banner111
110 personelden oluşan ilaçlama ekibi, fosseptiklerin yanı sıra Manavgat’taki kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerini ablukaya aldı. İlçedeki su birikintilerini tek tek belirleyen ekipler, detaylı bir çalışma yürütüyor. Özel kıyafetleriyle göletlerin ve birikintilerin içine giren ekipler, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçlarla mücadeleye yapıyor. Kapalı kanalların içine kadar giren ekipler, yoğun ilaçlama yapıyor. Rögar, mazgal, çalılık, mesken, mahalle aralarında sıcak sisleme yapılarak, sineğe karşı önlem alınıyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83