KENT MÜZESİ'Nİ SAHİPLENDİLER

Antalya’da sporun kalbinin attığı, birçok heyecana, hüzne, sevince sahne olan Atatürk Stadyumu, Kent Müzesi kapsamında park olarak kente hizmet etmeye devam edecek. Stat alanının yeşil alan olması Antalyalıları ve Antalyaspor’a gönül verenleri heyecanlandırdı. Antalyalılar, alanın kente yararlı bir şekilde hizmet edecek olmasından dolayı mutlu oldukları söyledi.

KENT MÜZESİ'Nİ SAHİPLENDİLER

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Türkiye’nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği kültür, sanat, rekreasyon ve yeşil alan projesi olarak tasarlanan Kent Müzesi Projesi’nin ilk adımı Atatürk Stadyumu’nun yıkımı ile başladı. Kamuoyuna tanıtımı yapıldığı günden itibaren kente büyük bir heyecan getiren proje, Antalya’ya ve turizme de canlılık kazandırması hedefliyor. Proje kapsamında Antalya şehir tarihi Büyükşehir Belediye Binası, Antalya’nın kültürel mirası Karaalioğlu Parkı ile yıkımına başlanan Atatürk Stadı alanı açık Kent Müzesi olacak. Proje kapsamında yıkımına başlanan stadın, açık tribün kısmı nostaljik bir tarihi miras düşünülerek mimari şekline uygun olarak yeniden düzenlenecek. Burada açık hava etkinlikleri, konserler ve organizasyonlar gerçekleştirilecek. 

banner111

DUYGU DOLU ANLAR

Antalya Kent Müzesi’nin; bir buluşma noktası, bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi olması hedefleniyor. Sürekli ve geçici sergiler, yayınlar, konferanslar, konserler, kurslar, yerel yemekler sunacak lokantası, yörenin halk sanatı ürünlerini ve başlıca tarihi eserlerinin replikalarını bulunacağı hediyelik eşya mağazalarıyla birlikte kültür ve yeşil alan merkezi olacak. Atatürk Stadyumu’nun yıkım töreni için bu tarihi güne tanık olmak isteyen Antalyalılar son kez stattaki yerlerini aldı. Taraftar grupları, Antalyaspor’un eski futbolcuları, eşleri ve çocuklarıyla gelen Antalyalılar, stadyumda duygu dolu anlar yaşadı. Tarihi stada hüzünlü şekilde veda eden Antalyalılar, bu alana yapılacak Kent Müzesi Projesi’nin kendilerini heyecanlandırdığını ve alanın kente yararlı bir şekilde hizmet edecek olmasından dolayı mutlu oldukları söyledi.

Sedat Peker (Antalyaspor eski Başkanı): “Hem üzüntüyü hem sevinci bir arada yaşıyorum.  Çünkü küçüklüğümden beri bütün maçları bu statta seyrettik. İnanılmaz günler geçirdik bu statta. Ama Antalya’ya kazandırılacak olan Kent Müzesi’nin heyecanı var içimde. İnanılmaz bir proje Antalya’ya kazandırılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Fazlı Ulusal (Antalyasporlu eski futbolcu): “Çok sevdiğim ve çok güzel anılarımın olduğu bir stattı. Tarihi ana tanıklık ettik ve anılarımızı tazeledik. Top koşturduğumuz çimlere yeniden yıllar sonra ayak bastık. Hem sevinçliyiz hem üzüntülüyüz. Bu alan Kent Müzesi olarak halkın buluşma noktası haline gelecek bu çok sevindirici. İnsanların aileleri ile birlikte geniş bir alanda gezmesi yeşil bir alana kavuşması önemliydi. Yapılaşma olmadan halk için bir alana çevrildiği için de yetkilileri kutluyorum.” 

Adnan Gülek (Antalyasporlu eski futbolcu): “Tarihe tanıklık etmek için buradayız, eski takım arkadaşlarımız ile son kez sahaya çıktık. Bütün hayatımız neredeyse burada geçti. Üzülüyoruz tabi ki ama Antalya için yararlı bir alan haline dönüştürüleceği için de sevinçliyiz.” 


Ali Çınardere: “Bu stadyumda acı, tatlı birçok anımız var. Buranın yeri hiçbir zaman doldurulamaz. 40 sene boyunca çok güzel günler yaşadık, bütün bunlar artık kalbimizde kaldı. Yeni stadımız da çok güzel, Başkanımız Menderes Türel’e de teşekkür ederim. Kent Müzesi olarak hizmet verecek olması, alanın yine Antalyalılara hizmet verecek olması çok önemli.” 

Recep Güler: “Bu stadın dili olsa da bir konuşsa anlatsa neler yaşadığımızı. Bu stadyum bizim evimizdi, çok güzel unutulmayacak günler yaşadık. 36 yıl bu tribünlerde yaşadım, yendik yenildik nice zaferler üzüntüler yaşadık. Bugün buraya gelen gencinden yaşlısına her taraftara teşekkür ederim. Başkan Türel’e de canı gönülden teşekkür ederiz, burayı başkalarına yem yaptırmadı sahip çıktı.” 

Bünyamin Coşkun: “Güzel yapılan güzel düşülen bir projeye güzel demeyi bilmeliyiz. Benim için bu alanın Kent Müzesi ve yeşil alan olarak değerlendirilmesi harika bir proje. Emekli olup Antalya’ya yerleşmiş biri olarak şunu diyorum; Antalya çok güzel bir şehir, hizmette güzel olunca sadece teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Bu stat belki atıl kalacaktı belki bir işe yaramayacaktı ama belediyemizin  böyle bir hizmet vermesi bu alanı en iyi şekilde değerlendirmesine şapka çıkartılır. Organize edilince çok güzel bir alan olacak emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 

Hüseyin Güzeltepe - Yeşim Güzeltepe: “Her Antalyalı gibi benimde bu statta çok sayıda anım var. Tezahüratlar yaptığımız tribünler, bilet almak için girdiğimiz kuyruklar gözlerimin önüne geldi. Eşim ve kızım ile son kez veda etmek için geldik ama stadın yıkılıp yerine yine halkın yararlanacağı bir alana dönüştürülmesi bizleri mutlu etti.” 

Adnan Karahan (Antalyaspor eski kalecisi): “ Tuhaf bir heyecan var içimde. Uzun zamandır gelmiyordum buraya. Yıkım töreni için geldim. Gelince eski anılarımın hepsi gözümün önünden tıpkı bir film şeridi gibi akıp geçti. Anılarımız, galibiyetlerimiz, mağlubiyetlerimiz. Güzel maçlar çıkartmıştık bu statta.  Ama çağın ihtiyaçlarına cevap vermek gerekiyor. Kent Müzesi yapıldığı zamanda ziyarete geldiğimde aklımda hep geçmiş günlerim olacak.”

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 12:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83