SELDEN KURTULMAK İÇİN TOPRAKLARINI FEDA ETTİLER

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü’nün Demre Çevreli Mahallesi için başlattığı ‘Taşkın Koruma Projesi’ni yöre halkı büyük bir sevinçle karşıladı.

SELDEN KURTULMAK İÇİN TOPRAKLARINI FEDA ETTİLER

 Her yıl Demre’de meydana gelen sel sorunları için DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı geniş çaplı proje sona erdi. Özellikle Çevreli Mahallesi’nde yaşayan çiftçilerin yıllardır en büyük sorunu haline gelen sel ve su taşkınlarına, dev kanal ve tünellerin yer aldığı ‘Taşkın Koruma Projesi’yle önlem alınacak. Yaklaşık 20 milyona mal olacak projeyle birlikte yıllardır süren sel ve su taşkınlarının önüne geçilecek.

banner111
20 milyona mal olacak

6 bin 200 metre uzunluğunda kanalların yer aldığı projede aynı zamanda bin 530 metre uzunluğunda bir de tünel yer alıyor. Çevreli Mahallesi’nin güneyinde yer alacak tünelle, kanallar vasıtasıyla toplama bölgesinde toplanan sel suları, tünel geçerek denize verilecek. 56 dönümlük alanı kapsayan ve yaklaşık 20 milyona mal olacak projenin 2016 yılı sonunda ihaleye verilmesi planlanıyor.

“Toprağımız devlete feda olsun”

125 özel mülkten geçen ve 500’e yakın vatandaşı yakından ilgilendiren projenin detaylarını, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ve Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, vatandaşlarla paylaştı. Bölgede arazisini ilgilendiren ve vatandaşlara sunulan muvafakata tereddüt etmeden imza atan vatandaşlar, yıllardır bekledikleri projeyi kendileri için bir kurtarıcı olarak gördüklerini söylediler. Proje güzergahında 2 dönüm yeri olan Yusuf Demirel, “Her kış sel sularından bıktık. Devletimiz bizler için böyle bir proje yapıyorsa, toprağımızdan geçen kanallar için para istememiz nankörlük olur. Devletimiz için toprağımız feda olsun. Yeter ki biz bu sel derdinden kurtulalım” diye konuştu.

“Her şey vatandaş için”

DSİ’nin gerçekleştireceği kanal ve tünel projesinin bölge halkı için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Demre Kaymakamı Murat Uz, “Bu proje ne benim projem, ne belediye başkanının. Bu proje kamu yararına olan yani sizler için yapılmış bir proje. Yıllardır süren bir sıkıntıyı bu çalışmalarla aşacağız. Bugün burada çok güzel bir işbirliğine şahitlik ediyoruz. Devlet vatandaşını dertten kurtarmak için büyük bir yatırım yapıyor, vatandaşı da fedakarlık yaparak toprağının bir kısmını proje için feda ediyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 14:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83