Toplu ulaşım esnafı tek çatı altında birleşiyor

Toplu ulaşım esnafı, Esnaf Ulaşım A.Ş. adı altında şirketleşerek, tek çatı altında birleşmek içinönemli bir adım attı. Büyükşehir Belediyesi esnafın yararına olan bu sevindirici girişime tam destek verdi. 2 minibüsün 1 otobüse dönüşmesi konusunda tereddüt yaşayan az sayıdaki taşıma esnafına da 11 Kasım’a kadar ek süre verildi.

Toplu ulaşım esnafı tek çatı altında birleşiyor

 Büyükşehir Belediyesi, tek çatı altında birleşmek üzere Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere’nin önderliğinde 3 Kasım 2016 günü Esnaf Ulaşım A.Ş. şirketini kuran ulaşım esnafına tam destek verdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, esnafın menfaatine olan şirketleşmenin sevindirici ve umut verici bir çalışma olduğunu belirterek,toplu ulaşım esnafını, sadece kendilerine ait olan bu şirkete ortak olmaya çağırdı. Bir şirket çatısı altında toplanan esnafın ekonomik yönden çok daha rahatlayacağına dikkat çeken yetkililer, “UKOME kararları gereği ortak gelir havuzu kurulmuş ve halen tüm gelir eşit olarak paylaşılmaktadır. Böylece esnaf arasındaki eşitsizlik ortadan kaldırılmış, gelirler artmıştır.Esnafımızın gelirinin artmasının yanında en önemli konulardan birisi de giderinin azalmasıdır. Tüm esnafımızın bu şirket çatısı altında bir araya gelmesi durumunda giderler de çok önemli miktarda azalacaktır. Taşıt alımı yaparken çok büyük indirimler alınabilecek, kredi, sigorta,lastik,yedek parça, bakım gibi birçok gider kalemleri çok daha ucuza maledilecektir. Buda esnafımızın bütçesine büyük katkı sağlayacaktır”ifadelerini kullandı.

banner111
ESNAFA DÖNÜŞÜM İÇİN SON ŞANS
Öte yandan 2 minibüsün 1 otobüse dönüşmesi konusunda tereddüt yaşayan az sayıdaki toplu taşıma esnafına da 11 Kasım’a kadar ek süre verildi.Daha önce UKOME kararları gereği artık midibüslerin tarihe karıştığı, Antalya’da toplu ulaşımın tamamen alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslerle yapılacağı açıklanmıştı. Bunun için halen 7 metrelik araç sahibi olan esnafa 2 ye 1 dönüşüm yaparak 12 metrelik otobüslerle sisteme katılma ya da eski M plaka haklarına dönerek 14 kişilik minibüslerle şehir dışı hatlarda çalışma konusunda seçimlerini yapmaları için 15 Ekim 2016 tarihine kadar süre verilmişti. Bazı yanlış anlamalar ve bilgi kirliliği nedeniyle kısa süre duraksama yaşayan esnaf, gerçekler anlaşılınca dönüşüme ”evet” dedi ve 400’den fazla esnaf 2 ye 1 dönüşme sistemine katılma dilekçesi verdi. Büyükşehir Belediyesi, halen tereddüt yaşayan az sayıdaki esnaf için son bir süre daha vererek, başvuru süresini 11 Kasım2016 tarihine kadar uzattı. Bu tarihten sonra müracaatın kabul edilmeyeceği vurgulandı.
BAŞVURMAYAN KABUL ETMEMİŞ SAYILACAK
Dönüşümü kabul eden esnaf, şehir içi sisteme katıldığı gibi yeni kurulan şirkete de ortak olabilecek ve tüm imkanlarından yararlanabilecek. Dönüşüme katılmak istemediğini aynı tarihe kadar dilekçe ile bildiren minibüs esnafı ise eski M plaka hakkına geri dönecek ve dış hatlarda çalışacak.11 Kasım 2016 tarihine kadar hiçbir müracaatı bulunmayan esnaf ise 2 ye 1 dönüşümü kabul etmemiş sayılacak.Esnaf 12 metrelik otobüs ya da 14 kişilik minibüs tercihlerine göre yeni araçlarını 31 Aralık 2016 tarihine kadar alarak, sistemlerine katılacak. Bu tarihten sonra şehir içi ve şehir dışı hatlarda 7 metrelik AB, ATT plaka grubu araçların çalışması mümkün olmayacak. 
MODERN ULAŞIM
Söz konusu uygulama hayata geçtiğinde araç farklılığı ve gelir adaletsizliği ortadan kalkacak, esnaf arasındaki huzursuzluk, eşitsizlik tarihe karışacak.Şehir içinde ulaşım tamamen büyük ve tek tip 12 metrelik otobüslerle yapılacak. Alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslerde rahat rahat yolculuk yapılacak. Duraklarda beklenmeyecek, saatinde seferler yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 15:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83