TÜREL'DEN G20 HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRMESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, G20 hazırlıklarını değerlendirdi.

TÜREL'DEN G20 HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRMESİ
G20 için 900 kişilik bir orduyla çalıştıklarını, 90 bin asfalt döküp 232 iş makinası ile hazırlıkları tamamladıklarını belirten Türel, "Hayat felç oldu" diyenleri eleştirerek, “Birileri çıkıp 'hayat felç' diyor. Yurt dışındaki örneklerini bilmeden hayat durdu diyorsanız hakikaten böyle güçlü bir şekilde bu toplantıyı gerçekleştiren ülkenize haksızlık ediyorsunuz. Yurt dışında tamamen durduğu ve donduğunu görmüş birisi olarak bunun orada yaşananlara göre solda sıfır olduğu nettir” dedi. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu Kadınlar Plajı’nda 1 Kasım seçiminin ardından gündemi değerlendirdi. Seçimlerin geride kaldığını, oy veren vermeyen herkese hizmet etmeye durmadan devam edeceklerini belirten Türel, siyasi partilerin sandıktan çıkan sonucu iyi okumalarının gerektiğini söyledi. Halkın sandıkta önemli bir mesaj verdiğini de belirten Türel, projeleriyle yarışan siyasi partilerin olması gerektiğini ancak bunun hiçbir zaman gerçekleşmediğini projeleriyle sadece Ak Parti’nin yarıştığını söyledi.

“G20 İÇİN 900 KİŞİLİK ORDUYLA ÇALIŞTIK”

Antalya’da AK Parti’ye verilen oylara ve oy oranının artmasına vesile olanlara da teşekkür eden Türel, önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan G20 hazırlıklarını değerlendiren Başkan Türel, “1 Eylül’den 1 Kasım’a izi dahi olmayan bir yolu 2 adette çok büyük köprü yaparak kongre merkeziyle Kundu bağlantısını 60 günde tamamladık. Biz bu yolu tamamlayacağımızı söylediğimizde kimse bize inanmamıştı. Bende geçtim dün üzerinden ve gerçekten çok konforlu bir yol. Bu yolu G20 boyunca heyetler kullanacak sonra Antalya’mıza açacağız. G20 kapsamında 90 bin ton asfalt dökmüşüz. 30 kilometre yol asfaltladık. Adeta bir ordu gibi çalışan bacılarımız, kardeşlerimiz bu zirveye en iyi şekilde hazırladılar Antalya’yı. 900 kişinin üzerinde bir orduyla çalıştık G20 için. 232 iş makinesi çalıştı. En güzel şekilde 'Hoş geldiniz' demek için hazırlıklarımız tamam. Antalya dünya siyasetinin başkenti oluyor” diye konuştu.

G20 İÇİN YABANCI BASINA ÖZEL VIP HİZMET

Zirve süresince dünyanın gözünün Antalya’da olacağına da dikkat çeken Türel, zirvede alınan kararların Antalya zirvesi ismiyle tarihe geçeceğini ve 50 yıl sonra dahi Antalya’nın isminin hatırlanacağını söyledi. Antalya’ya gelen yabancı basına Antalya’nın tarihi ve turistik güzelliklerini göstermek ve Antalya’yı tanıtmak için VIP hizmet hazırladıklarını da belirten Başkan Türel, “3 bin yerli ve yabancı gazeteci bu toplantıyı izleyecek. Hepsine VIP hizmet ayarladık. Havalimanından kalacağı otellere kadar eşlik edilecek. Perge, Aspendos ve Side’ye ücretsiz olarak günde iki defa geziler düzenlenecek gazetecilere. Bu turlar 10.30 ve 14.00 saatlerinde yapılacak. Böylece bölgeye yakın tarihi ve turistik yerlerde ziyaret edilecek. Sabah kent merkezine gelmek isteyen misafirler ve basın mensupları saat başı Cumhuriyet Meydanı’na gelebilecekler. İletişim merkezlerinde telefon başında birkaç dil bilen arkadaşlarımız çalışacak. Gelebilecek taleplerin hepsini cevaplayacaklar. Misafirimizin aspirine dahi ihtiyacı olsa temin edilecek” dedi.

“HAYAT FELÇ OLDU” DİYENLERİ ELEŞTİRDİ

G20 hazırlıkları için hükümetten 75 Milyon TL ödenek aldıklarını, belediye bütçesinden de 100 Milyon TL’lik kaynak aktardıklarını belirten Başkan Türel, “Ülke ekonomisine katkısı 200 milyon Euro olduğunu düşünüyoruz. Suudi Arabistan bile 18 milyon Euro’ya otel kapatıyor. Bence 200 milyon Euro’yu geçecektir. G20 sadece 20 ülkenin değil bütün ülkeler tarafından büyük ciddiyetle takip ediliyor” ifadelerini kullandı. 
G20 hazırlıkları sırasında alınan önlemler nedeniyle “Hayat felç oldu” söylemlerini de değerlendiren Türel, “Birileri çıkıp 'hayat felç' diyor. Yurt dışındaki örneklerini bilmeden hayat durdu diyorsanız hakikaten böyle güçlü bir şekilde bu toplantıyı gerçekleştiren ülkenize haksızlık ediyorsunuz. Yollar halka ve liderlere ayrılmış durumda birkaç gün bir takım aksamalar olabilir ama yurt dışında tamamen durduğu ve donduğunu görmüş birisi olarak bunun orada yaşananlara göre solda sıfır olduğunu söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 13:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83