VİYADÜKLÜ PİSTE İLGİNÇ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Geçtiğimiz gün Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek açılan Alanya Gazipaşa Havalimanı’nın viyadüklü pistinde çok geniş ve gizli güvenlik önlemleri alındı.

VİYADÜKLÜ PİSTE İLGİNÇ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Havalimanı pisti, geçen yıl 20 Ekim tarihinde başlayan çalışmaların ardından pist başının bulunduğu noktadan sahile doğru 500 metre daha uzatıldı. 1 yıl süren çalışma kapsamında Gazipaşa-Alanya D400 Karayolu'nun üzerinde kalan kısım, Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte planlanarak hazırlandı. Karayolları'nın standartlarında inşa edilen viyadükün altından araçlar geçerken, aynı anda üst kısmında yolcu uçağı inebiliyor. Airbus 319-320-321 gibi yolcu uçaklarının inebildiği pistin uzatılmasının ardından Boeing'in 737 serisi tüm yolcu uçakları da iniş yapabilecek. 

HİÇ BİR ÖNLEM GÖRÜNMÜYOR?

Ancak altından araç ve yayaların geçtiği viyadükün güvenlik sorununa yol açacağı konuşuluyordu. Yılda ortalama 800 bin turistin kullandığı havalimanına yapılan viyadükte vatandaşlar güvenlik sorunu oluşabileceğini belirttiler ve herhangi bir güvenlik tedbiri gözlemleyemediklerini söylediler. Viyadükte oluşacak herhangi bir sorunda güvenlik sorununun nasıl aşılacağı merak edilirken yetkililerden konuya ilişkin açıklama geldi.

‘KİMSE MERAK ETMESİN’

Havalimanı yetkilileri vatandaşlar gelen güvenlik açığı uyarısına teşekkür ettiler. Bölge halkının havalimanını bu denli sahiplenmesi ve ayrıntılar dikkat etmesinin kendileri için sevindirici bir gelişme olduğunu belirten yetkililer güvenlik konusunda ise hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söylediler. Yetkililer, “Bu havalimanı pist uzatma çalışmalarını kafanıza göre tabi ki yapamıyorsunuz. Devlet eliyle bunu kontrol eden birçok organ var. Uzatılan pistte herhangi bir güvenlik sorunu kesinlikle bulunmuyor. Normalde yolun güvenliği karayollarına ait ama ‘orası bize ait değil’ diyerek güvenlik zaafına yol açamazdık. Viyadükün altında ve üstünde birçok güvenlik görevlisi ve gizli kamera ile güvenlik fazlasıyla sağlanmış durumda. Devriye ekipleri de viyadük ve etrafında 24 saat görev başındalar. Her türlü önlem alındı. Kimsenin bu konuda bir şüphesi olmasın” şeklinde konuştular.
 
ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU HAVALİMANINI KULLANDI

Türkiye’de karayolu üzerinden viyadükle uzatılan pist olan Alanya Gazipaşa Havalimanı’na önceki gün Kıbrıs Barış Suyu projesinin açılışını yapmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu kullanmıştı. İstatistiklere göre birçok milletten yılda 800 bin kişi Alanya Gazipaşa Havalimanı’nı kullanıyor. Pistin uzaması ile birlikte önümüzdeki yıllarda bu sayının giderek artması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83