ADD'DEN MİLLİ EĞİTİME İTİRAZ

Alanya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 'Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın, kendi web sayfasında kamuoyunun görüş ve önerilerine sunarak, 01.04.2016 tarihine kadar cevap beklediği “Taslak Öğretim Programları” içinde yer alan 9,10,11 ve 12. sınıflarda gelecek dönemden itibaren okutulacak “Tarih Dersi” içeriği iktidarın kendi siyasal çizgisine uygun olup, bilimsellikten ve objektiflikten uzaktır.' dedi.

ADD'DEN MİLLİ EĞİTİME İTİRAZ

 Alanya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), program içeriğine yönelik itiraz etmiştir ve itirazların bazıları şu şekildedir:

banner111
1- Eğitim Bilimlerinin gerektirdiği “program hazırlama” ilkelerinden uzak biçimde hazırlanan müfredat içeriği, hedeflediği davranış kazanımları bakımından bilimsellikten uzak, gerici bir siyasal programın gereklerini gözeten, son derece tehlikeli ve sakıncalı unsurlarla doludur. Çünkü bu program içeriği, millet kavramının "birleştirici" yönünü zedelemekte ve tıpkı alt kimlik-üst kimlik tartışmalarında olduğu gibi, ayrıştırmaya yönelik bilinç oluşturacak unsurlar taşımaktadır.

2- Ünite başlıkları çok farklı anlamlar içerse de, verilen bütün örnekler, tartışma konuları ve bakış açıları çoğunlukla Osmanlı ve İslam Medeniyeti üzerinedir.

3- 11. ve 12. Sınıflarda “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi” dersinin zorunlu olması gerekçe gösterilerek, bu derste işlenen konulara 10. sınıflarda yer verilmemiş ve müfredattan çıkartılmıştır.

4-Ayrıca “Osmanlı Adab-ı Muaşeret kuralları”, “Medrese ve tekkeler”, “Saray bünyesindeki oluşumlar”, “Osmanlı mahalle ve kıyafet kültürü” vb. konuların işlenmesi, inceleme, araştırma ve proje görüntüsü altında belli bir yaşam tarzını benimsetme çabasının sonuçlarıdır.

5. Din Kültürü dersi içeriği gibi hazırlanan programda, Alimlerden, Ariflerden sıkça söz edilmekte ve “Anadolu’nun İslamlaşma sürecinde sufi şahsiyetlerin rolünü değerlendirir” gibi Eğitim Bilimine aykırı “kazanımlar” uydurulmaktadır.

6. 12. sınıfların programı içinde yer bulan “Cumhuriyet Türkiyesi’nin Siyasi Düzeni” başlığı altında 27 Mayıs ve sonrası hazırlanan Anayasa, planlamaya dayalı kalkınma modeli, devletçilik anlayışı, tek parti dönemi, Kore’ye asker göndermeyi haklı çıkartmaya yönelik sorular, Osmanlı sonrası hilafet tartışmaları, Irak, Suriye ve Mısır’daki BAAS rejimleri ve birleşme projelerinin araştırılması gibi konular yukarda sözü edilen aynı siyasal bakışı sağlamaya yönelik gayretlerdir.

7. Türkiye tarihi anlatılırken Osmanlı Devleti'nin duraklama ve gerileme nedenleri gizlenmekte, Cumhuriyet Devrimleri de 1774 -1974 yılları arasında ve daha önce Batı zoruyla yapılan ıslahatların devamı gibi gösterilmek istenmektedir. 


Alanya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz diyerek şöyle açıklama yaptı: 

Atatürk’ün dediği gibi: “Tarih yazmak, Tarih yapmak kadar mühimdir; yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtan bir hal alır.' Gençlerimizi Atatürk ilkelerinin yol göstericiliğinde eğitmek, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun gereğidir. Sizi hem kanunlara uymaya, hem de tarihsel gerçeklere sadık kalmaya davet ediyoruz.
             
Bir konuya daha değinmek istiyorum. Atatürk’ün kurduğu Diyanet işleri Başkanlığına bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı 18 Mart 2016 tarihli Cuma Hutbesi’nin konusu beklenildiği gibi “Çanakkale ve Birlik Ruhu”ydu. Günün anlam ve önemine uygun doğru bir tercih ve güzel bir başlıktı. 
Bugün dünyanın her yerinde, başta bağımsızlık savaşı vermiş bütün ulusların örnek aldığı, heykellerini diktiği, pullarında, paralarında yer verdiği, okullarında ders olarak okuttuğu ATATÜRK, Çanakkale deyince, birlik ve beraberlik deyince, Cumhuriyet tarihi deyince, İstiklal Harbi deyince olmazsa olmaz tek isimdir. 
            
Hutbede ,En iyimser yaklaşımla bile büyük bir vefasızlık, düşüncesizlik ve aymazlık örneği göstererek metnin hiçbir yerinde Atatürk’e yer vermemek akıl alır gibi değildir. Bu husus Vatanını seven, tarihine ve bayrağına sevdalı her Türk evladını incitmiş, gazilerimizi yürekten yaralamış, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Yazıyı kaleme alanların niyet ve maksadını anlamak mümkün değildir, bu tavır normal karşılanmamalı, asla hoş görülmemelidir.
             
Müslümanlık ibadetin şeklinde ya da süslü sözlerde değil, iyi niyetli, temiz ve vefalı gönüllerde gizlidir. 
           
Son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak,tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Son zamanlarda artan şehit sayılarımıza bir yenisi de Alanyamızdan eklendi.Yüreğimiz, canımız yandı.Şehidimiz, Özel Harekat Polisimiz Coşkun Nazilli’yi tüm Alanya halkımız ile birlikte ebediyete uğurladık.Şehidimize Allahtan rahmet,yakınlarına sabırlar diliyoruz.Alanyamızın ve milletimizin başı sağolsun.'





Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83