ÇOCUKLUK HAYALİ 'MİŞ'LE GERÇEKLEŞTİ

1979 Hamburg doğumlu ve 1.5 senedir Alanya'da yaşayan Nil Pröttel, Alanya'ya gelmesinden kısa bir süre sonra çocukluk hayali olan 'Miş...' adlı şiir kitabını yazdı.

ÇOCUKLUK HAYALİ 'MİŞ'LE GERÇEKLEŞTİ
Haber: Buse ÇALIK
Nil Pröttel, uzun yıllardır yapmak istediği ve çocukluk hayali olan yazarlık serüvenine 2015 yılının Şubat ayında Alanya'da başladı. Pröttel'in ilk yazdığı şiir kitabı olan 'Miş...' Babıali Kitaplığı/Ozan Yayıncılık tarafından 1000 adet bastırılarak piyasaya sunuldu. Nil Pröttel, 'Bu kitap benim çocukluğumun hayaliydi, yazmayı çok seviyorum. Kitapların insanları büyülediğini düşünüyorum. 'Miş...' benim ilk kitabım ama bu bir başlangıç, şuan roman ve çocuk öyküleri dalında çalışıyorum. Bu yolda inşallah daha da ilerleyeceğim' dedi. Nil Pröttel'in Miş adlı kitabı, okuyucular için şiir kitabı olmakla beraber kişisel gelişim de içeriyor.




Nil Pröttel'in hayat öyküsüne kısaca bir bakarsak;

20 Kasım 1979'da Hamburg/Almanya'da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul'da, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Falüktesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra özel sektörde ihracat sorumlusu ve muhasebe elemanı olarak görevler aldı. 2004 yılında evlilik sebebiyle Alamya;'da yaşamaya başladı. Orada ileri derecede Almanca eğitimini tamamlayarak 2014 yılında Fernakademi Hamburg'un Beslenme Danışmanlığı bölümünü bitirdi. Pröttel, şimdi yazıyor ve kızını büyütüyor..

Prötttel, yazar hayatı dışında çeviriler de yapıyor. 'Uçucu Yağlar' ve 'Bitkisel Yağlar' bunun bir örneği. İleride Diyet kitabı da yazmayı düşünüyor.







Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 15:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83