Alanya Belediyesi’nden online gıda güvenliği eğitimi

Alanya Belediyesi Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim programı kapsamında, Türkiye’de ilk kez yerel yönetim desteğini sağlayarak UnileverFoodSolutions’la örnek bir işbirliği başlatmıştı. Bu kapsamda Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilgili meslek liselerinde online gıda güvenliği eğitimi verilmeye başlandı.

Alanya Belediyesi’nden online gıda güvenliği eğitimi

3 gün süren eğitimler neticesinde turizm sektöründe çalışmak üzere eğitim gören 600’e yakın lise öğrencisi ‘’Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Eğitim Programını’’ tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Rıfat Azakoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Demirtaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programı Anadolu Lisesi, Ümit Altay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ilk eğitimlerini aldılar.

ERDOĞMUŞ; “GIDA GÜVENLİĞİ BİLİNCİNİN TEMELLERİ MESLEK LİSELERİNDEN BAŞLADI‘’

Proje koordinatörü Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş; “Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Hüseyin Er’in de desteği ile öğrencilerimizin eğitimine katılmaları profesyonel iş yaşamlarında kullanabilecekleri çok önemli bilgileri ilettik. İnanıyorum ki geleceğimiz olan öğrencilerimiz erken yaşta kazandıkları bilgiler ışığında gıda güvenliğini öncelik esas alarak çıtayı bir üst seviyeye taşıyacaktır.’’ dedi.

EĞİTİM 5 AYRI BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Eğitim programıyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, eğitim programının “Çapraz Bulaşma, Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler, Temizlik, Üretim Güvenliği ve HACCP uygulamaları” başlıkları altında 5 ayrı bölümden oluştuğunu belirtti.

Proje kazanımlarından bahseden Erdoğmuş;“İşletmelerimiz ve şeflerimiz müşteri memnuniyetini ve beklentilerini karşılayabilmek için sürekli olarak kendilerini revize etmek zorunda ve öncü adımlarla kalite değerlerini yükseltmek istemektedirler. Ancak her bir çalışanın sürekli olarak eğitime tabii tutulması mümkün değildir. Bu sebeple turizm ve yemek sektöründe görev alacak genç arkadaşlarımızın donanımlı olarak mesleğe adım atmaları bizler ve öğretmenlerimiz için son derece önemlidir. Bu gerçekten yola çıkarak bizlerle öğrencilerin buluşmasına yardımcı olan Sn. Hüseyin Er’e ve eğitimlere katılım sağlayan değerli okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletmek isterim.’’ dedi.

banner111

ER: “ÖĞRENCİLERİMİZ, HİZMET KALİTESİNİ KORUYACAK VE GELİŞTİRECEKLER”

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er; ‘’Meslek lisesi öğrencilerimizin gıda güvenliğini esas alarak çalışmaları ve halk sağlığını koruyarak mesleklerini sürdürmeleri önemli bir husustur. Bu doğrultuda öğrencilerine en doğru ve hızlı bilgileri sunmak için bir araya gelen değerli öğretmenlerime ve okul müdürlerime çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki çocuklarımız hizmet sektöründeki Alanya kalitesini koruyacak ve dahi geliştirecektir.’’ dedi.

3 gün süren eğitim programının sonunda Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, programa paydaş katılımcı olan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü ve katılımcı okul müdürlerine plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 11:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83