'ALANYA'DA BASIN DİNAMİK'

Alanya basınıyla dün eğitim programında bir araya gelen usta gazeteci Mustafa Tuncel, şehirdeki basının aktif ve dinamik olduğunu söyledi.

'ALANYA'DA BASIN DİNAMİK'

 Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nde düzenlenen 'Haber Yazım Teknikleri' konulu eğitim programına Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Eğitimci Mustafa Tuncel, AGC Başkan Yardımcısı Gaye Coşkun ile şehirdeki medya kuruluşlarının çalışanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Dim, bazı kişilerin her şeyi çok iyi bildiklerini sandıklarını ancak hiçbir şeyi bilmediğini kabul etmek istemediklerini söyledi. AGC Başkanı Dim, "Bu bakımdan eğitim her yaşta önemli. Aramızda çok deneyimli gazeteciler var. Sürekli basın kartı taşıyanlar var. İçimizde bu mesleğin duayenleri var. Onlar da buraya eğitim için geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tuncel gazetecilik mesleğinde tanıdığım en kariyerli insanlardan birisi. TRT Türkiye'nin en köklü, en eski devletin yayın kurumu olmasına rağmen bugün hala gelenekleri olan bir kurum. Bugün TRT hangi kesiminde, departmanında çalışırsa çalışsın çok kıymetli kişilerin ve gazetecilerin, televizyoncuların yetiştiği bir kurum. Tuncel de mesleğe TRT'de başlamış ve aynı kurumda noktalamış bir isim. 30 yılı aşkın bir süre TRT'nin Antalya ve Ankara bürolarında ve haber merkezlerinde görev yaptı. Kendisinin binlerce haber ve röportajı yayınlandı. Emekli olduktan sonra da TRT'nin eğitim dairesinde eğitimci olarak görev yaptı. Bugün usta dediğimiz birçok ustayı yetiştiren ustaların ustası pozisyonunda bir kişi. Bu bakımdan kendisini burada ağırlamaktan dolayı mutlu ve onurlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi. 

banner111

'HABER GÖKTEN YAĞMAZ, ARKASINDAN KOŞMAK ZORUNDASINIZ'
Eğitimci Tuncel de, "Alanya'da basının aktif olduğunu biliyorum. Burada dinamik bir basın var. Haber gökten yağmaz. Haber dünyanın en zor işlerinden birisi. Hep siz haberin arkasından koşmak zorundasınız. Gazeteciler olarak kuşkulu olmak zorundayız. Kuşkucu olmazsa bir yere varamayız" diye konuştu. Tuncel'in gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgiler verdiği program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Eğitim sonunda Tuncel'e AGC Başkan Yardımcısı Coşkun tarafından plaket ve ipekböceği kozasından hazırlanan tablo verildi. 

AGC'nin eğitim programı bugünde Ahmet İstek'in konuk olduğu "Görüntü ve Kamera Çalışması" sunumuyla devam ediyor. Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi İzzet Köseoğlu Konferans ve Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime konuşmacı ve eğitimci olarak Ahmet İstek konuk oldu. İstek'in yapacağı program hızlanırılmış eğitim olarak 3 saatte tamamlandı. AGC üyeleri programa büyük ilgi gösterirken bugün işlenecek konulardan satır başları şöyle: Haber Kameramanlığı, Çekim, Işıklandırma, Ses alma ve Televizyon Gazeteciliği. 

'AGC BASINI İÇİN GELDİ' 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, "Sayın Ahmet İstek'e çok teşekkür ediyorum. Bizim talebimizi kırmadı ve AGC üyeleri için hiç bir bedel talep etmeden kabul edip geldi. Bu eğitimler AGC'ye üye hem televizyon hem de gazete çalışanlarının mesleki gelişimi için büyük önem arz ediyor. Bu eğitimleri çok sık olmasada en azından 6 ayda bir gerçekleştirmeliyiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 16:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83