Alanya Satranç Derneği'nden bir ilk

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından uygulamaya başlatılan "Sokakta Satranç var"projesi Alanya Satranç Derneğinin katkılarıyla Alanya sokaklarında hayata geçirildi.Alanya Satranç İLçe Temsilcisi Uğur Öztürk ve ilçe hakemlerinin katıldığı proje halkın yoğun ilgisiyle sona erdi.

Alanya Satranç Derneği'nden bir ilk

 Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan ,Alanya Satranç Derneği'nin düzenlediği "Sokakta Satranç Var" etkinliği 24 Eylül 2016 Saat:17.00-18.00 saatleri arasında  Alanya İskelesi Şelaleönünde gerçekleştirildi.

banner111
Sokakta dostluk maçları düzenlenen satranç etkinliğinde amacın satrancı sevdirmek olduğunu söyleyen Alanya Satranç Derneği Başkanı Davut Üneşi, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliğin, Alanya Satranç Derneği tarafından her yıl Alanya sokaklarında gerçekleşeceğini söyledi.

Etkinliğe gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Davut Üneşi, bu etkinlik ile halkı satranca daha çok yakınlaştırdıklarını söyledi.

Öğrencileri ile birlikte sokakta satranç oynayan öğretmenler, ise satrancın sadece bir oyun olmadığını, beyne egzersiz yaptıran ve temelinde matematiğin olduğu bir spor dalı olduğunu belirttiler.


Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 12:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83