ALANYA'YA DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, YÖK ziyaretini değerlendirdi.

ALANYA'YA DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Kaymakam Tanrıseven, YÖK'ün Alanya'da yükseköğretimin geleceği ile ilgili yol haritasını belirlediğini belirterek, "Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılması ile ilgili YÖK'ün kararlaştırması çok önemli bir hamledir" dedi. 

banner111
Dün Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ziyaret vesilesi ile yükseköğretimle ilgili görüşlerini en üst düzeyde YÖK'e aktarma imkanı bulduklarını ve YÖK Başkanının da Alanya'da yükseköğretimin geleceği ile ilgili düşüncelerini öğrenme imkanı bulduklarını söyledi. 

Görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirten Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu: "Alanya'mız iki üniversitesi olan tek ilçedir. Yeni kurulan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitemiz için YÖK'ün sağlık alanında uzmanlaşması kararı vermesi, Alanya'nın sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez konumuna gelmesini sağlayacaktır. Tıp Fakültemizin yanı sıra Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri de açılacak. Onlarca üniversitenin Diş Hekimliği fakültesi açmak için müracaatları varken, bu konuda Alanya'ya öncelik verilmesinden dolayı YÖK Başkanımıza teşekkür ediyorum." 

Görüşmede, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) üniversitesinin de Sosyal Bilimler alanında uzmanlaşmasının faydalı olacağını belirten Kaymakam Tanrıseven, YÖK Başkanı Saraç'ın AHEP'te açılanacak yeni lisans ve yüksek lisans programlarına da olumlu yaklaşmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. 

TANRISEVEN, YÖK BAŞKANI ALANYA'YA DAVET ETTİ 

Kaymakam Tanrıseven, görüşmede YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı Alanya'ya davet etti. Tanrıseven, Alanya'da Türkiye'nin en büyük kongre merkezlerinden birinin bulunduğunu belirterek, "Sizleri Alanya'da misafir ederek her iki üniversitemizi yerinde tanıtmak istiyoruz. Ayrıca Konaklı Kültür Merkezinde YÖK ve üniversitelerin her türlü toplantısına ev sahipliği yapabiliriz" dedi. 

Davete teşekkür eden YÖK Başkanı Saraç, daha önce AHEP'in temel atma törenine katıldığını belirterek Alanya'ya geleceğini ve üniversiteleri yerinde görmek istediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83