Alanyalı gençlerin TUBİTAK başarısı

TUBİTAK'ın liseler arası proje yarışması kapsamında Alanyalı gencin yaptığı kodlama projesi finallere kaldı.

Alanyalı gençlerin TUBİTAK başarısı
12 ayrı alanda yarışan 100 proje arasından 17 birincinin seçildiği TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması’nda Antalya ilinden tek birincilik Alanya’dan çıktı.

Konya Bölge Merkezi’nde 27-30 Mart tarihleri arasında Konya, Antalya, Karaman, Isparta, Burdur ve Afyon illeri arasından 12 ayrı alanda toplam 100 proje sergilendi. 

Türkiye finallerinde yarışacak

Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ATL-12 sınıfı öğrencilerinden Tanıl İnci ve Aydın Gary Yıldız, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özge Halil Duman’ın danışmanlığında hazırladıkları “Gömülü Sistemlerle Uzaktan Kurum Enerji Yönetimi” adlı proje ile Kodlama Alanı’nda birinci oldular. Başarılı öğrenciler aldıkları bölge birinciliği sayesinde Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne gitmeye hak kazandı.

MEB Alanya Müdürü Er’e konuk oldular

Başarılı öğrenciler, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’i makamında ziyaret etti. Er, öğrencileri tebrik ederek, “Çağımızın, bilgi ve teknoloji çağı olduğunu düşünürsek, başarılı 2 öğrencimizi ve emeği geçen eğitimcilerimizi canı gönülden kutluyorum. ‘Gömülü Sistemlerle Uzaktan Kurum Enerji Yönetimi’ projesi önce ülkemize daha sonra da bütün bilgi ve teknoloji dünyasına hayırlı olacağını umuyorum” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 08:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83