Alanyalı öğrencilerden kuraklığa çözüm projesi

Alanyalı öğrencilerden kuraklığa çözüm projesi

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı çözüm arayışına giren Alanyalı öğrenciler ilçede yetişen muzların gövdelerindeki suyu kullanarak bitkilere su sağlayabilecekleri bir proje hazırladı. 

Alanya’da tarım sektörünü olumsuz etkileyen kuraklık sorunu sürerken Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu öğrencileri hazırladıkları projeyle çözüm önerisi sundu. Muz gövdelerinde biriken suyu değerlendiren öğrenciler seradaki bitkileri suladıktan sonra kalan kısmı da kompost olarak kullanıyor. 

banner111


Projenin detaylarını anlatan öğrenciler şöyle konuştu:
“Okulumuz Akdeniz ikliminin hakim olduğu Alanya’da bulunuyor. Özellikle yazları sıcak ve kurak geçen bölgemizde son yıllarda kuraklık sorunu yaşanıyor. Bölge halkı bu konuda çözümler ararken ufak bir çözüm bulduk. Alanya'da yılda 80 bin ton muz üretiliyor. Muz hasadı yapılırken gövdesi kesilerek atılır. Gövdenin en önemli özelliği içerisinde çok fazla su tutması.

Yaptığımız çalışmada hasat yapılan muz gövdelerini okulumuzda hazırladığımız seramızdaki bitkilere su kaynağı olarak kullanıyoruz. Suyu bittikten sonra kalan kısımla kompost yaparak değerlendiriyoruz. Hazırladığımız kompostları ise solucanlarımıza yatak olarak kullanarak solucan gübresi hazırlıyoruz. Gübreyi ise muz bitkilerinin diplerinde kullanarak daha verimli olmalarını sağlıyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83