ALKÜ'de 10 yeni bölüm daha açılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde 10 yeni bölüme daha öğrenci alınmasına onay verdi.

ALKÜ'de 10 yeni bölüm daha açılacak
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), eğitim-öğretim yapılanmasını geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Alanya ve bölgenin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak gerekli programlama ve hazırlıklarını tamamlayarak 10 yeni lisans ve önlisans programına öğrenci almak için YÖK'e başvuran ALKÜ'ye YÖK’ten onay çıktı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde açılan programlara, YÖK tarafından yapılan öğrenci alım onaylarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Eylül'de Alanya'da eğitime başlayacak olmalarının yanında, 10 yeni bölümde daha ilk defa öğrencilerimiz Eylül ayında eğitime başlayacaklar. Üniversitemiz kaliteli bir yapıda büyümeye devam ediyor. Bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda bizlere gelen talep ve önerileri her zaman dikkate alıyoruz. Turizm Animasyonu, Emlak Yönetimi, İklimlendirme Soğutma gibi bölümler Alanya'da Turizm sektörü ve otellere ara eleman yetiştirme amacıyla öğrenci alacağımız bölümler. Benzer şekilde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Gazipaşa'da ihtiyaç duyulan bölümler. Dolayısıyla açmış olduğumuz programlar hem öğrencilerin tercih edeceği popüler bölümler, hem de öğrencilerimizin mezuniyetten sonra rahatlıkla iş bulabileceği programlardır.” diye konuştu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından 2017 Eylül ayında ilk defa öğrenci alımı yapılacak olan 10 yeni bölüm ve program ise şu şekilde:

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 15:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83