ALKÜ'lü öğrenciler TRT'nin konuğu oldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin duyarlı öğrencileri TRT Antalya Radyosu’na konuk oldu.

ALKÜ'lü öğrenciler TRT'nin konuğu oldu
ALKÜ İşletme Fakültesi Öğrencilerinden Sezin Gök ile aynı fakültede okuyan son sınıf İşletme Bölümü öğrencisi Mustafa Önal’ın hayata geçirdikleri Pati Çatısı projesiyle Alanya’da duyarlılık ve farkındalık yaratan ALKÜ’nün duyarlı öğrencileri TRT Antalya Radyosuna katılarak, hem gerçekleştikleri hem de gerçekleştirecekleri projelerden bahsettiler.

“HOCALARIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZ PROJEYE DUYARLI”

TRT Antalya Radyosu Akdeniz’in Sesi programında Gülbin Çimen’in sorularına cevap veren ALKÜ İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Önal, “Halkla İlişkiler Dersi kapsamında Pati Çatısı projesini sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdik. Konu olarak Üniversitemizde yaşayan kedi ve köpekleri seçtik. Güzel bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah kedi ve köpekler için de bu kış gününde iyi bir şey yapmışızdır. Üniversitemiz Alanya’nın Kestel Mahallesinde bulunuyor. Kötü hava şartlarında hayvanların beslenmesi ve sığınacak yer bulmaları zor oluyordu. Bu durumu bire bir gözlemledik. Bu konuda yöneticilerimiz, hocalarımız ve arkadaşlarımız çok duyarlı davranıyor. Kötü hava şartlarında bu hayvanların bina içerisine girilmesine bile izin veriliyor. Bu hayvanların şimdiye kadar bize bir zararı da olmadı. Bu projeyle de hayvanlara duyarlılığımızı gösterdik” dedi.

PROJEDE GÖNÜLLÜK ESAS

Projeye destek olan herkese teşekkür eden ALKÜ İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğrencisi Sezin Gök de, “Belediyemiz ile yaptığımız çalışma sonucunda Kedi evimizi yaptık. Köpekler için de böyle bir projemiz var ama onu şimdilik gerçekleştiremedik. Bu projelerimizi daha sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için “Pati Çatısı Kulübü” kuracağız. Bunun için de belgelerimizi hazırlıyoruz. İleride kulübümüz kurulduktan sonra da bu köpek evini yapmayı hedefliyoruz. Bazı arkadaşlarımız mama kumbarası yaptı. Üniversitemizde yine bir grup arkadaşımız hayvanları koruma kanunuyla ilgili Alanya Belediyesi Veteriner İş Müdürlüğü ile birlikte bir konferans düzenledi. Hayvanların bakımı, aşısı, beslenme ve barınması gibi birçok konuda ilgileniyoruz. Bizler kendi evlerimizde de hayvan besliyoruz. Bu projemiz gönüllülük esasına dayalı. Projemize yardımcı olmak isteyen hayvan severler mama gibi yardımlarda bulunabilirler. Projemize destek veren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, bizi bu proje için yönlendiren ders hocamız Yrd. Doç. Dr. Zuhal Gök Demir’e, Alanya Belediyesi’ne ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83