ALKÜ ÖĞRENCİLERİNE HAVACILIĞI ANLATTI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Havalimanı Şirketi ATU Turizm İşletmeciliği yöneticileri, öğrencilerle sivil havacılık üzerine sohbet etti.

ALKÜ ÖĞRENCİLERİNE HAVACILIĞI ANLATTI

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), sosyal etkinlikleri çerçevesinde Havalimanı Şirketi ATU Turizm İşletmeciliği Yöneticilerini öğrenciler ile buluşturdu. Sivil havacılık üzerine bilgilerin öğrenciler ile paylaşıldığı etkinlik İşletme Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa, ATU Operatör Müdürü Hakan Yıldırım, Satış Danışmanı Katya Yılmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

banner111
ATU Operatör Müdürü Hakan Yıldırım, üniversite öğrencileriyle Sivil Havacılığın son yıllarda Türkiye’de ve Dünyada geldiği noktalar hakkında bir bilgilendirme yaptı. Yıldırım, Sivil Havacılık sektörünün turizmden daha hızlı büyüyen bir sektör olduğunu belirtti. İnsanların alışveriş yapmayı çok sevdiğini söyleyen ATU Operatör Müdürü Hakan Yıldırım, “İnsanlar artık havalimanlarına ulaşım amaçlı bakmıyor. İnsanlar artık havalimanlarını birer yaşam alanları olarak da görüyor. ATU Duty Free sayesinde de insanlar her türlü ürünü de havalimanlarında kolaylıkla bulabiliyorlar.”diye konuştu.

‘SİVİL HAVACILIK TURİZMDEN HIZLI BÜYÜYOR’

Sivil Havacılık sektörünün turizmden daha hızlı büyüyen bir sektör olduğuna değinen Yıldırım, sektör içerisinde Duty Free alışveriş mağazaları hakkında da bir bilgilendirme yaparak: “ATU olarak Duty Free mağazaları olarak sekiz ülkede 21 havalimanında 110 aktif mağazamız bulunuyor. Bizim işlettiğimiz mağazalarda ise 50 binden fazla çeşitli ürünleri müşterilerimize ulaştırıyoruz. Şirketimiz şimdiye kadar 10 uluslararası kurumsal ödül almakla birlikte yine birçok alanda ödüller almayı da başarmıştır. 365 gün 7/24 çalışan mağazalarımızda birçok ürün yelpazesi bulunuyor” dedi.


THY’NİN BAŞARISINA DİKKAT ÇEKTİ

ATU Turizm İşletmeciliği olarak sektör içerisinde kendilerini lider konuma getirmek istediklerini söyleyen Yılmaz, “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en hızlı büyüyen sektör havayolu sektörüdür. Küçük bir örnek verecek olursak bugün THY dünyada tam 292 noktaya uçuyor. Dünyadaki birçok havayolu şirketi bunu başaramamıştır. Bu havayolu sektörü içerisinde ise Duty Free olarak bahsettiğimiz alışveriş mağazalarında ise biz ATU olarak yüzde 55 oranında büyüme yakaladık. Bu büyüyen sektör içerisinde biz kendimizi lider bir konuma getirmek istiyoruz” diye konuştu.

“O BÖLGE İNSANINA İSTİHDAM DA SAĞLIYORUZ”

Müşteri memnuniyetinin önemine de değinen ATU Operatör Müdürü Hakan Yıldırım; “Mükemmel hizmet bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Biz şirket olarak her dilden her milletten insanlarla çalışıyoruz. Şirketimiz nerede iş yapıyorsa o bölgenin vatandaşlarına iş imkânı sağlıyor. Bu yüzden yerel ve kaliteli bir iş yapmak en büyük amaçlarımızdandır.” dedi. 
Programa gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı öğrencilere teşekkür eden Yıldırım, onlara ileride edinecekleri kariyerlerinde başarılar diledi.

Bilgilendirmelerin ardından yapılan soru cevap bölümüyle program sona erdi.  

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 16:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83