ALANYA'NIN GÖZÜ O 8 MİLYONDA

Alanya'nın Rus ve Alman turist açığını iç pazarla kapatması noktasında gözler, geçen yıl yurtdışına çıkan ve kişibaşı ortalama 651 dolar harcayan 8 milyon Türk'e çevrildi.

ALANYA'NIN GÖZÜ O 8 MİLYONDA

 Alanya turizm sektörü temsilcilerinin son günlerde ortaya koyduğu bu formülün gayet mantıklı olduğunu söyleyen AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, turizmcinin karamsar olmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Her yıl yurtdışına giden kendi insanlarımızın bu yıl tatillerini kendi ülkelerinde ve Akdeniz'de yapmalarının hem kendileri için, hem de sektör için ciddi avantajları var.  

banner111
'KAMPANYA BAŞLATMALIYIZ' 

Alanya'ya hava yoluyla ulaşım son derece ucuz ve kolay. Otel fiyatları çok uygun. Tesislerimiz ve hizmet kalitemiz Avrupa'nın bile katbekat üzerinde. Bu noktada Alanya olarak 'Akdeniz'de Tatil Yap' başlıklı bir kampanya başlatmalıyız. Bu kampanyada bu avantajları anlatarak iç turizmde çok iyi bir yıl geçirebiliriz. Böylelikle, Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak yerli hareketini daha da arttırabiliriz."  

'KREDİ DESTEĞİ BEKLİYORUZ' 

Ancak, bu kampanyayı başlatması gereken ALTAV'ın yeterli bütçesinin olmaması ciddi bir sorun olarak gözüküyor. ALTİD Başkanı Sili ise "Okulların tatil süresi bölgelere göre 4,5 aya çıkarılırsa iç turizmde ciddi ivme kazanırız. Bu ve buna benzer iç pazarı hareketlendirecek konuları Turizm Bakanlığı'na sunduk. Hükümetimizden, Türk insanının tatile çıkmasını kolaylaştıracak kredi destekleri de bekliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83