ALKÜ'YE ALANYA SİMGELİ LOGO

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ)’nin logosu düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

ALKÜ'YE ALANYA SİMGELİ LOGO

Alanya Alaaddin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda üniversiteyi temsil edecek logo gazetecilere tanıtıldı. Tanıtım öncesinde düzenlenen kokteylde muhabirlerle bir araya gelen Rektör Pınarbaşı, üniversitemiz hakkında kısa bilgiler verdi.

banner111
Ardından geçilen toplantıda, gazetecilere kurumun yeni temsilini tanıtan Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Kurumsal logo bir kurumun görünen yüzüdür. Başka bir ifadeyle bir kurumun kendisini temsil ve ifade yeteneği olarak da söylenebilir.” dedi.

Kızılkule, Alanya Kalesi, çift başlı kartal gibi Alanya’nın simgelerinin çeşitli kurumlarca kullanıldığını ifade eden Rektör Pınarbaşı, üniversite olarak daha özgün bir logo tasarlamayı istediklerini dile getirdi. Yaklaşık üç aydır logo üzerinde çalışıldığını belirten Rektör Pınarbaşı, bunun için çeşitli kesimlerin ve öğrencilerin önerileri ışığında logoyu tasarladıklarını söyledi.

“Biz Kökleri Mazide Hedefleri Atide Olan Bir Üniversiteyiz” sloganı ile tanıtımı yapılan logonun çeşitli simgelerle anlamlandırıldığını ifade eden Rektör Pınarbaşı, logoda bulunan sekiz köşeli yıldızın saygı, sevgi, merhamet, adalet ve hikmet gibi erdemleri sembolize eden Selçuklu Süsleme  Sanatlarından Kündekari Yıldızından esinlenerek çalışıldığını belirtti.

Ayrıca turuncu renkli kız ve lacivert renkli erkek öğrencilerin eşit bireyler olarak beraberce temsil edildiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı; logoda öğrencilerin mezuniyet mutluluklarının resmedildiğini dile getirdi. 
Kız ve erkek öğrencilerin aynı zamanda Türkiye ve birliğin temsili olan ‘Lale’ figürünü oluşturduğunu anlatan Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Lalenin içinde bulunan su damlasında ise ‘Canlı olan her şeyi sudan yarattık.’ ayeti baz alınarak ‘Biz canlı olan her şeyle ilgiliyiz’ felsefesi anlatılmaktadır. Damla aynı zamanda Alanya’nın güzel denizini temsil etmektedir.”dedi.

Rektör Pınarbaşı, toplantının ardından muhabirler ile toplu fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 16:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83