ALKÜ’nün ekoturizm projesi akredite oldu

ALKÜ’nün ekoturizm projesi akredite oldu

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan 2023 Dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu programına Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) paydaş olduğu “Erasmus+ ile Ekoturizm” projesi destek almaya hak kazandı.

Turizm, tıp ve bilimsel alanlarda birbirinden değerli başarılara imza atan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), bu başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Turizm alanında ALKÜ’nün ortak olduğu Erasmus+ ile Ekoturizm projesi başarılı bulunarak akredite oldu. 2023 Dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirme amacı ile Türkiye Ulusal Ajansı’na yapılan “Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” başvuru sonuçları açıklandı. Toplam 23 başvurudan 22’si uygunluk değerlendirmesinden geçerken, 4 proje kalite değerlendirmesi neticesinde başarılı bulundu. ALKÜ’nün de paydaş olduğu 3 üniversite ve bir derneğin birlikte hazırladığı Ekoturizm ile ilgili proje 5 yıl boyunca akredite oldu. Böylelikle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği ortaklığında önerilen “Erasmus+ ile Ekoturizm” konsorsiyum projesi destek almaya hak kazandı. Projenin koordinatörlüğünü ALKÜ’yü temsilen Rektör Danışmanı Doç. Dr. Tuna Akçay üstlendi. Projede, Prof. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci koordinatörlüğünde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç. Dr. Mehmet Bahar koordinatörlüğünde Kapadokya Üniversitesi ve Ülkay Atmaca koordinatörlüğünde Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği konsorsiyum ortağı oldu.

“ÖĞRENCİLER 5 YIL BOYUNCA AVRUPA’YA GİDEREK EĞİTİM ALACAK”

Erasmus+ ile Ekoturizm projesinin detaylarını anlatan projenin koordinatörü Doç. Dr. Tuna Akçay, ALKÜ Ekoturizm projesinin Ulusal Ajansın Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumunda 5 yıl boyunca akredite olduğunu söyledi. Konsorsiyumun temel amacı sürdürülebilir turizm anlayışının yurt dışındaki ortaklarla yaygınlaştırılmasına yönelik ekoturizm konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Doç. Dr. Tuna Akçay, “Bu çerçevede turizm ile ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarının öğrencilerinin tecrübe kazanması hedefiyle yurt dışında öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliklerinin gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Ayrıca üniversitemiz çalışanlarının tecrübe paylaşımı ve iş birliklerinin tesis edebilmesine yönelik ders verme, eğitim alma hareketliliği de koordine edilecek. Bu akredite sonucunda 5 yıl boyunca her yıl kontenjan verilecek. Bizler de bu kontenjan çerçevesinde Avrupa’ya öğrenci göndereceğiz ve oradan da öğrenciler buraya gelecek. Anlaşılan kurumlarla ekoturizm ve turizmle ilgili projelerle ortak çalışmalar yapılacak. Öğrenciler 6 ay boyunca turizm eğitimi alacaklar.” diye konuştu. 

AKADEMİSYENLERİN ÇALIŞMALARI TURİZME YÖN VERECEK

banner111

Projede akademisyenlerin de önemli bir rol alacağına değinen Akçay, “Projenin bir diğer yönü de öğretim elemanlarımıza yönelik olacak. Avrupa’da turizm alanında önemli çalışmalara imza atmış hocaları buradaki öğrencilerle bir hafta boyunca buluşturacağız. Avrupa’dan gelen hocalar, burada seminerler, dersler ve yaptıkları çalışmaları tüm detaylarıyla anlatacaklar. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öncülük ederek projede bizimle ortak olmak istediler. Bu isteği ALKÜ olarak kabul ettik ve ben de projenin koordinatörü olarak görev aldım. Bu projenin maddi desteği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından sağlanacak. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan, sunduğumuz projemize büyük destek vererek bizlerin önünü açtı.  Böylelikle 4 proje arasına girerek güzel bir başarı sağlamış oldu. Başta ALKÜ olmak üzere tüm üniversitelere ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Projeye desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a teşekkür ederim.” dedi.

REKTÖR KALAN: “TURİZMDE BAŞARILI PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Alanya ve bölge turizmi için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin daima proje ürettiğini belirten ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, başarılı bir projeye daha imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. ALKÜ olarak geçmişte de başarılı birçok turizm projesini hayata geçirdiklerinin altını çizen Rektör Kalan, “Tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve 4 mevsimi yaşayan eşsiz ülkemizin turizm sektörünü geliştirmek için ALKÜ olarak her zaman daha fazla çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Şimdiye kadar birçok projede imzası bulunan ALKÜ’nün bu projede olması ve başarıya ulaşması hepimiz adına gurur vericidir. Akdeniz turizminde çok önemli bir yeri bulunan Alanya’nın ve bölgenin turizmini geliştirme gayretinde olarak başarılı projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bu projenin başta ülkemiz olmak üzere öğrencilerimize ve akademi dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83