ALTSO AKADEMİ'DEN 2 EĞİTİM BİRDEN

ALTSO Akademi’nin 2016 Yılı Birinci Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri kapsamında 02 Nisan Cumartesi günü İş’te Başarı ile Aile İçi İletişim ve Çocuk eğitimleri gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda yapılan eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ALTSO AKADEMİ'DEN 2 EĞİTİM BİRDEN

 ALTSO Akademi’nin Kişisel Gelişim Seminerleri kapsamında 02 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da İş’te Başarı eğitimi düzenlendi. Murat Saraçoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı eğitimde iş yaşamında karşılaşılan zorluklar ve mesleğin önemine değinildi.

banner111
Meslek nedir? Sorusuyla eğitime giriş yapan Saraçoğlu, “Meslek insanın ürettiği şeydir. Sevgi de üretimi arttırır” dedi. Sınav sonucuna ve okul başarısına göre mecburen meslek seçildiğini aktaran Saraçoğlu, “Ayrıca, beklentilere ve özentilere göre meslek seçiliyor” dedi. 
İş içinde eğitimin öneminden den bahseden Saraçoğlu, “Mesleğimizi neye göre seçmeliyiz? Zengin olmak hevesiyle mi yoksa makam kariyer özentisiyle mi? Mesleğimizi yetenek ve vasıflarımıza göre seçmeliyiz” dedi.

Mesleğin yetenek ve vasıflara göre de nasıl seçileceğini aktaran Saraçoğlu, “Çocukluktan beri süregelen ilgi alanlarımız ve becerilerimiz aslında severek yapacağımız mesleğin ipuçlarını verir. El becerilerimiz, hal ve tavırlarımız, severek, devamlık olarak yaptıklarımız bunlara örnektir” diye konuştu.

AİLE İÇİ İLETİŞİM VE ÇOCUK

ALTSO Akademi’nin Kişisel Gelişim Seminerleri kapsamında 02 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’de ise Zehra Meral Dinçşahin’in sunumuyla Aile İçi İletişim ve Çocuk eğitimi gerçekleştirildi. 
Çocukların en önemli ihtiyacının ilgi olduğunu aktaran Dinçşahin, “Çocuklarımızın en önemli ihtiyacı ilgi, önem ve sevgidir. Çocuklarımızın dikkatini arttırmak için gözden iletişim kurmalıyız. Aslında gençlerde ergenlik dönemi yoktur. 10-15 yaş arası özenti devresi vardır. Çocuk eğitiminde en büyük engel ‘3 T Kuralı’ yani tablet, telefon, televizyondur” diye konuştu.




Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 17:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83