Bahçeşehir'in kitap sevgisi

Bahçeşehir Koleji Alanya Kütüphaneler Haftası kapsamında oldukça dolu bir programa ev sahipliği yaptı.

Bahçeşehir'in kitap sevgisi
27-31 Mart tarihleri arasında Alanya’nın tek kitap fuarı olma ünvanına sahip Hüseyin Baba Kitap Fuarı 10'uncu kez sayısız yayınevini ağırlamanın gururunu bu yıl da doyasıya yaşadı. Başarılı toplumun temelinin kitap okumaktan geçtiğini bilen Bahçeşehir Koleji Alanya aile bireylerinin haricinde şehirden gelen kitapseverlerin kitap fuarına ilgisi oldukça yoğundu.

29 Mart’ta 4. ve 5. sınıf öğrencileri ile bir araya gelen sıra dışı kurgu, mizah, macera kitaplarını büyük ustalıkla kaleme alan, çocuk ve gençlik kitapları yazarı Erkan İşeri söyleşisinde yazarlık macerasını anlattı. Öğrenciler en çok beğendikleri kitaplar hakkında sorular sorup heyecanla cevaplarını dinledikten sonra kitaplarını imzalatıp hatıra fotoğrafı çektirdiler. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “81 İlde Kitap Okuma Etkinliği” kapsamında Bahçeşehir Koleji Alanya’nın dört bir yanında kitap okuyan öğrenciler, veliler ve öğretmenler oldukça renkli görüntüler ortaya çıkardı.

30 Mart’ta diğer bir çocuk kitabı yazarı Sima Özkan Yıldırım anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri ile bir araya gelip oldukça keyifli anlar geçirdi. “Dişi Düşen Ejderha” adlı kitabını öğrencilere okurken, öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Emine Hacıkura Kütüphane gezisi, okulun içerisinde “Her Güne İki Sayfa” kitap okuma standı, “Kitap” konulu kısa film gösterimi, sessiz okuma saati ve öğrencilerin gönüllü olarak evlerinde hazırladıkları ev kitaplığı görüntülerinden oluşan fotoğraf sergisi ile oldukça dolu ve kitap sevgisi içeren bir hafta geçirdiler.

Kitap okumanın önemini her fırsatta vurgulayan Bahçeşehir Koleji Alanya Ailesi bir kere daha farkını ortaya koyarak kitap sevgisini öğrencileri ile paylaşmaktan gurur duydu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 11:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83