Bakan yardımcısından FETÖ'ye kapak

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Kapak olsun diye söylüyorum, 15 Temmuz’dan sonra ülkemize doğrudan 8 milyar dolar sermaye geldi. 2016 yılında toplam 12 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye ülkemize geldi" dedi.

Bakan yardımcısından FETÖ'ye kapak
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonunun (TUSAF) bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği ‘Buğday ve Un Ticareti, Unlu Mamullerde Trendler ve Yenilikçilik Kongresi’nde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Güçlenen bu ülkemiz birilerini rahatsız ediyor. Eşkıyalık yaparak uluslararası hukuku çiğnediler, ülkemiz karşısında zavallı duruma düştüler. Türkiye bunlara pabuç bırakmayacak. Büyümeye devam edeceğiz. 4 saatlik uçuşla 57 ülkeye ulaşabiliyoruz. Her alanda rekorlar kıran ve ticaretin yüzde 60’ının yapıldığı bir bölgenin tam ortasındayız. Bu büyümeyi gören ülkelerin rahat durması mümkün mü? Maşa olarak kullanılan terör örgütleri üzerinden ülkemize saldırılar gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

"Kapak olsun diye söylüyorum"

Yabancı sermaye konusunda da bilgiler veren Metin, 2002 yılına kadar Türkiye’ye direkt olarak gelen sermaye miktarının 15 milyar dolar olduğunu söyledi. 2002 yılından bugüne kadar Türkiye’ye direkt gelen yabancı sermaye miktarının ise 180 milyar dolara ulaştığını kaydeden Metin, "2016 yılında 15 Temmuz’a kadar gelen sermaye 4 milyar dolar. Kapak olsun diye söylüyorum, 15 Temmuz’dan sonra gelen yabancı sermaye miktarı ise 8 milyar dolar. 2016 yılında toplam 12 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye ülkemize geldi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83