Başarılı öğrencilerin tatil keyfi devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin okul birincilerini tatille ödüllendirdiği “Başarılı öğrenciye tatil iyi gelecek” projesi kapsamında öğrenciler aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otellerde unutulmaz bir tatil geçiriyor. Öğrenciler ailelerine tatil hediye etmenin mutluluğunu yaşarken aileler de çocuklarının başarılarıyla gururlanıyor. Veliler, çocuklarının motivasyon ve başarısını destekleyen, halkçı proje için Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti.

Başarılı öğrencilerin tatil keyfi devam ediyor

 Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci, karne sevinci yaşadı. Başarılı öğrencilere en güzel karne hediyesini bu yıl da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi. Antalya genelindeki tüm ortaokul ve liselerin birincileri, aileleriyle 5 yıldızlı otellerde 3 gün tatille ödüllendirildi. 4 yıldır sürdürülen proje kapsamında 768 okul birincisi 1536 yakını ile birlikte 5 yıldızlı otellerde tatil yapmanın keyfini sürüyor. İlk kafile önceki hafta sonu muhteşem bir tatil geçirmişti. Başkan Türel de eşi Ebru Türel ile birlikte öğrencileri ziyaret etmiş, futbol ve basketbol oynamıştı. İkinci kafile de bu hafta sonu Suniş Kumköy, Mirage Park, Akka Antedon, Cornellia Diamond, Kamelya Hotels gibi birbirinden güzel otellerde tatil yaptı. Her biri birinden farklı ve özel başarı hikayelerine sahip olan öğrenciler hem okullarında birinci olmanın hem de anne babalarını tatile götürmenin gururunu yaşıyor. Proje kapsamında 4 yıldır tatile gönderilen kişi sayısı ise 10 bini buldu. 

banner111

ANTALYA’DA YAŞADIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM

Varsak Ortaokulu Öğrencisi Serap Eylül Cevher, tatil ödülü ile ilgili duygularını şöyle ifade etti: “Otel çok güzel bunun yanında kendi yaşıtlarımı burada görmek daha güzel herkes bir şeyler başararak ailesini de alıp tatile gelmiş. Bu gibi hediyeler bizleri aşırı derecede motive ediyor. Şunu anladım ki bu yaştaki başarımla ailemle 5 yıldızlı tatil hediyesi kazanabiliyorum. Bugün bunu başarabiliyorsam ileride daha iyi yerlere gelebilirim diye düşünmemi sağladı bu program. İnternetten araştırdım acaba kaç ilde böyle projeler var diye. Sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir projesi olduğunu gördüm. Antalya’da yaşadığım için kendimi çok şanslı hissettim.”

HALKÇI BAŞKAN TÜREL 

Serap Eylül Cevher’in babası Orhan Cevher, başarıyı ödüllendirmenin arkadan gelen insan kitlilerini harekete geçirmek için önemli teşvik olduğunu belirterek, “Bu projeyi halk için çalışıyorum diyen bir belediye başkanının yapması çok güzel. Şunu da açıklamak isterim ben ömrümde hiç AK Parti’ye oy vermedim. Hep kendimizi sosyal demokrat olarak gördük. Atatürkçülük çizgisini bozmamaya gayret ettim. Lakin Menderes Türel’in yaptığı icraatları görüce benden fazla Atatürkçü, halkçı ve milliyetçi olduğunu görüyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ÖDÜL MOTİVE ETTİ 

Manavgat’ın Taşağıl Mahallesinde yaşayan, Sağırin Ortaokulu birincisi Mehmet Özden tatil hediyesini kazandığında çok mutlu olduğunu belirterek; “Böyle bir tatil hediyesi olduğunu biliyordum. Bu da beni biraz daha motive etti. Öğrenir öğrenmez, kardeşimle paylaştım. O da çok sevindi. Valizimizi hazırladık, otelimize geldik. Aileme tatil hediyelerim inşallah devam edecek” dedi.

Baba Mahmut Özden ise oğlunun derslerini sürekli takip ettiğini ifade ederek duygularını şu sözlerle anlattı: “Oğlumun okulunda servis şoförüyüm. Başarısıyla bize bu tatili yaşattığı için oğlumla gururlanıyorum. Bu güzel otelde tatilimizi yapıyoruz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e çocuklarımıza yaptığı jestten dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

TÜREL BİZİ TATİLE DOYURDU 

Alanya Dr. Şahin Birsel Biçer Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sema Durna ise mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “Geçen sene başarılı öğrenciye tatil hediye edildiğini duymuştum. Öğretmenlerimizin destekleriyle çok sıkı çalıştım. Ödülü kazanacağım hiç aklıma gelmemişti. Çok gururlandım.”
Alanya Tepe Mahallesi Muhtarı Hamza Durna da duyguların şu şekilde dile getirdi: “Okulunda birinci olması bizim göğsümüzü kabartıyor. Menderes Başkanım MUBİM toplantılarında 4 yıldır bizi zaten yıllardır tatile doyurdu. Antalya’nın her bölgesine gittik. Kızıma da çok teşekkür ediyorum, onun elinden bir tatil hediyesi aldık.”

EN ANLAMLI TATİLİMİZ 

Emel Tuğlu ve Zeki Tuğlu çifti de bu ödülün hayatlarındaki en anlamlı tatil olduklarını vurgulayarak, “Hem dünyada hem Türkiye’de çok yer gezdik gördük ama bu tatilin yaptığımız en anlamlı tatil olduğunu düşünüyoruz. Kızımız bizi tatile getirdi bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bahar büyük bir emeğin karşılığını aldı. Belediye Başkanımıza bu ince davranışı için çok teşekkür ediyoruz. Başarının arkasında durulduğu sürece başarı başarıyı getiriyor. Gençlerimizin bu desteklere çok ihtiyacı var. Ülkemizin aydınlık geleceği için başarışı çocuklara bu tarz maddi manevi destekler verilmesi çok önemli. Otelimizden de çok memnun kaldık. Bu projenin diğer illere örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

İLK KEZ AİLE BOYU TATİL 

Akseki Cevizli Mahallesi’nden tatile gelen lise son sınıf öğrencisi Hilal Habibe Yüksel ve Babası Orhan Yüksel de ilk kez ailecek tatil yapmanın mutluluğunu yaşadı. Hilal Habibe Yüksel, “Tatil hediyesini geçen yıl duymuştum. Bir arkadaşımız gitmişti. Öğretmenimiz çağırıp haberi verdiğinde çok büyük sürpriz oldu. Ailem çok mutlu oldu. Ailecek geçireceğimiz ilk tatilimiz. Biz öğrencileri teşvik etmesi açısından da çok anlamlı bir hediye oldu” dedi. 

TEŞVİK EDİYOR

Bir başka okul birincisi 8. Sınıf öğrencisi Miray Altürk’ün babası Miraç Altürk ise, “Kızımızı her konuda destekledik ve birinci oldu. Tatil hediyesi öğrencileri teşvik ediyor, motive ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e gençlerin önünü açtığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Vesile Deniz Çiçek ise “Bu tatil hediyesiyle başarılı bir öğrenci olduğumu daha fazla hissettim. Diğer öğrenci arkadaşlarım da derslerine sıkı çalışırlarsa onlarda böyle bir hediyeyle çok mutlu olabilir. Ailemi tatile çıkardığım için çok mutluyum. Annem, babam ve 2 kardeşimle otele geldik. Oteli çok beğendim, kardeşlerimle birlikte havuzun keyfi yaptım. Çeşitli aktivitelerden faydalandım. Tatilin tadını doyasıya çıkardım” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 13:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83