BELEDİYE PERSONELİNE EĞİTİM

Alanya Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan personeline iş sağlığı ve güvenliğini içeren “Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler” başlıklı bir eğitim konferansı düzenledi.

BELEDİYE PERSONELİNE EĞİTİM

 Alanya Belediyesi, bünyesinde bulunan çalışanlarına iş sağlığı ve iş güvenliğini içeren bir eğitim konferansı verdi. Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitim konferansında Uzman Fizyoterapist Erdem Demir, İş Yeri Hekimi Doktor Sultan Özgen ve İş Güvenliği Uzmanı Sibel Kurtoğlu Yıldırım iş yerlerinde çalışan personelin bilinçlendirilmesi ve uygun iş ortamının oluşturulması hakkında çalışanlara bilgi verdi.

banner111
FİZYOTERAPİST DEMİR; “SABİT DURMAK YASAK”

“Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler”   başlıklı konferansta ilk sözü alan Uzman Fizyoterapist Erdem Demir, özellikle masa başı çalışan personelin uzun süre hareketsiz kalmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini vurgulayarak; “Masa başında çalışan kişiler uzun süre hareketsiz kalmamalı. İş yerinde kısa aralıklarla egzersiz yaparak omurga ve boyun bölgesinin zedelenmesini önlemeli” dedi.  Fizyoterapist Erdem Demir, iş yerinde yapılacak kısa egzersizleri salonda bulunan izleyicilerle birlikte uygulayarak bilgilerini aktardı.

DR. ÖZGEN; “KASLAR UZUN SÜRE KASILMAMALI”

Uzman Fizyoterapist Erdem Demir’in ardından söz alan İş Yeri Hekimi Doktor Sultan Özgen ise şunları kaydetti; “Ağır işlerde çalışan arkadaşlarımız iş esnasında kullandığı kas bölgelerini uzun süre kasmamalı. Ağır ve dikkatli çalışmalı. Ağır işlerin ardından mola vermeli ve vücudu dinlendirerek sağlığını ön planda tutmalı.”

YILDIRIM; “ÖNCE ÖNLEM SONRA İŞ”

Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler konferansında son olarak söz alan İş Güvenliği Uzmanı Sibel Kurtoğlu Yıldırım ise izleyicilere iş güvenliği ve çalışanların haklarıyla ilgili bilgi verdi. İş Güvenliği Uzmanı Yıldırım; “Sizlere aktarmak istediğimiz bilgilerin asıl amacı meslek hastalıklarını engellemek ve iş yerlerinde bilinçli bireylerle beraber uygun iş ortamlarını oluşturmaktır. Ancak personelinde bu noktada çok dikkatli olması gerekir. Bu tür eğitimlerin birincil amacı sizlerin bu konularda aydınlatılmasıdır.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 16:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83