EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN FESTİVAL

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali başladı. Geleceğin Einstein’larını buluşturan, birbirinden ilginç deneylere ev sahipliği yapan festival renkli görüntülere sahne oldu.

EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN FESTİVAL

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve TÜRSAT işbirliğiyle düzenlenen Antalya 2. Bilim Festivali Cam Piramit’te başladı. 46 kurum ve okulların katılımıyla gerçekleşen festival açılışına, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Cam Piramit bilim meraklıları ile doldu taştı.

banner111

ANTALYA, BİLİMİN BAŞKETİ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderesi Türel’in selamlarını ileterek, ikincisi düzenlenen festivale emeği geçen üniversitelere, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.  Evrim; “Bu festivalin önümüzdeki yıllarda uluslararası bir boyut kazanması temenni ediyorum. Turizmin başkenti Antalya’nın sanatın, bilimin, kültürün de başkenti olması için çalışacağız” dedi. 

GENÇLER BİLİMLE AKLIN SINIRLARINI ZORLUYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, güzel bir organizasyonun ortağı olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “İnsan yaratılışı özelliği, aklı yetenekleri ile o kadar üstün bir varlıktır ki kendisine sunulan imkanlar çerçevesinde aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bu yolda en büyük değişim ve gelişimi de eğitim öğretime borçludur. Sizlerin ufuklarını açmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Yeter ki siz üretin biz her zaman sizin yanınızda olacağız” diye konuştu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Açılışın ardından protokol üyeleri, stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin birbirinden ilginç deneyleri, renkli görüntülere sahne oldu. Ziyaretçiler, beynin sınırlarını zorlayan deneyleri hayretle izledi. Yaklaşık 200 projenin sergilendiği alanda ziyaretçiler 17 Nisan’a kadar birbirinden ilginç çalışmaları keşfetme imkanı bulacak. 

BİLİM VE EĞLENCE BİRARADA

Büyükşehir Belediyesi’nce ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Antalya Bilim Festivali, bilimsel konularda farkındalık yaratmayı, çocukların ve gençlerin bilime ilgisini artırmayı, merak duygusunu teşvik etmeyi ve soru sorma bilincini geliştirmeyi hedefliyor. Bilim ve eğlencenin bir arada olduğu festivalde, 3 boyutlu yazıcı, robot sergi ve atölyeleri, 3 boyutlu gözlükler, planetaryum uzay çadırı, biyo-çeşitlilik ve mağaracılıkla ilgili sergiler, mini dinozor park, parmak izi deneyi, helikopter teknolojisi, drone, model uçak simülatörler gibi çeşitli bilimsel ve teknolojik konuları içeren stantlar yer alıyor. Festivalde sağlık alanındaki merak uyandırıcı gelişmelerin gözlemleneceği tıp stantlarının yanı sıra, gıda, makine, jeoloji mühendisliği dallarından ilginç uygulamaların yer aldığı fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimler, sosyal bilim ve akıl oyunları etkinlikleri yapılıyor. 






Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 10:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83