HÜSEYİN GİRENES'TE BİLİM ŞENLİĞİ

Hüseyin Girenes Fen Lisesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Bilim Fuarı'nda 48 proje sergilendi.

HÜSEYİN GİRENES'TE BİLİM ŞENLİĞİ

 Öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji, matematik, sosyoloji ve benzeri alanlarda hazırladığı 48 proje fuarda sergilendi. Projelerde 99 öğrenci hünerlerini sergiledi. Sergilenen Projelerin arasında, TÜBİTAK tarafından Mart ayında yapılan proje yarışmasında başarı elde eden "Değerler Eğitimi ve Sosyoloji" dalındaki 2 proje de yerini aldı.

banner111
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Bilim Fuarı, protokol konuşmaları ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdiresi Şennur Aykut, okul olarak fuarın ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Aykut, "Öğrenciler tarafından geliştirilen 48 proje bugün burada sergileniyor. Akademik başarıyı çok önemsiyoruz. Yapacağımız çalışmalarla Hüseyin Girenes Fen Lisesini daha güzel yarınlara taşıyacağız. Başta Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ve bizden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum ” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "1 yıllık sürede verilen emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’in  önderliğinde birçok hedef belirledik. Bu hedeflere emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.

Bu tarz projelerin ilerleyen yıllarda geliştirilerek daha etkili bir şekilde sürdürülmesini temenni eden Kaymakam Tanrıseven, "Bu tarz projelerin ilerleyen yıllarda bilime ışık tutacağına inancımız tam" dedi.

"ALANYA'MIZ TOPLAMDA 70 BİN YAKLAŞAN EĞİTİM ORDUSUNA SAHİP KOCA BİR KENT"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bilim fuarına katılmaktan dolayı son derece mutluyum. Alanya'mız toplamda 70 bin kişilik eğitim ordusuna sahip koca bir kent. Eğitim camiamız Türkiye'nin birçok ilçe nüfusundan daha büyük. Eğitim ile ilgili birçok hedef belirledik. Hedeflerimiz doğrultusunda çok şükür gayet iyi ilerliyoruz. TEOG'da 5 puan ilerleme kaydettik ve aynı zamanda YGS'de de artışlarımız mevcut. Sadece eğitime yönelmedik. Okullarımızda sosyal aktivitelere de yer verilmesi gerektiğini her zaman vurguladım. Bunun neticesinde okul sporlarında öğrencilerimiz, okullarının ve Alanya'nın adını hem ilimizde hem de Türkiye genelinde duyuruyor. Eğitimde iki üniversitesi olan tek ilçeyiz. Her zaman birinci önceliğimizin eğitim olduğunu tekrar söylemek istiyorum."


Kaymakam Tanrıseven konuşmasının devamında öğrencilere şöyle seslendi: "Sevgili öğrenciler; sizler derslerinize çalışacaksınız, bizler de sizlerin daha iyi ortamda eğitim almanız için gerekli çalışmaları yapacağız. Bilim Fuarına emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okulumuzun idarecilerine teşekkür ediyorum."

KAYMAKAM TANRISEVEN'DEN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Ayrıca eğitime katkı sağlayan hayırseverlere de teşekkür eden Kaymakam Tanrıseven,  TUBİTAK Araştırma Projesi Sergisine katılan ve Konya'daki iki alanda bölge üçüncülüğü alan 6 öğrenciye teşekkür belgesi verdi.

TANRISEVEN'DEN GENÇ MUCİTLERE ÖZEL İLGİ

Okul binasında düzenlenen fuarda stantları gezen Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin yapmış oldukları projeleri tek tek inceledi. Öğrencilere, gerçekleştirmiş oldukları projeler hakkında çeşitli sorular sorarak sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin projelerle ilgili sunumlarını beğeniyle izleyerek, öğrencileri tebrik etti. 


Fuara Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra Alanya Hamdullah Emin Paşa Rektörü Erol Rıfat Sayın, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Gültekin, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dekan Yardımcısı Hasan Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, diğer protokol üyeleri, Hüseyin Girenes Fen Lisesini yaptıran hayırsever Hüseyin Girenes ile diğer ile birlikte çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83