Mustafa Durusoy güven tazeledi

Mustafa Durusoy güven tazeledi

MÜSİAD Alanya kongresinde konuşan Genel Başkan Abdurrahman Kaan, "2020 yılı pandeminin ana gündem olduğu bir yıl oldu. Dünya ekonomik ve sağlık olarak sarsıldı. Şu an ekonomiyi zorlayan enflasyonist süreci bertaraf etmeliyiz" dedi.


MÜSİAD Alanya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Asia Beach Resort ve Spa Hotel'deki genel kurula MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler, oda başkanları ile davetliler katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından sinevizyon gösterisi ile süren genel kurulda konuşan MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, "Alanya'nın tarım ve turizmde yaşadığı başarılarla 81 ilden insanların yaşadığı bir şehir olduğunu söyledi. Durusoy, "Alanya'da bir araya gelerek refahın ve mutluluğun sağlandığı mahalli ve evrensel değerlerin gözetilmesi, dünyada saygın bir Türkiye hayali ile kurulmuş olan MÜSİAD'ın Alanya Şubesi olarak çalışmaya başladık. Ülkemizde tek tropikal ürün entegre tesisinin temelini atacağız. Bizler kolay olanı değil, imkansız olanı zorlayan insanlarız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan'ın eşi Sıfır Atık Projesi'ni başından bu yana destekledik. Bizler bu şehrin mutluluğu için çalışıyoruz" dedi.


"HER ZAMAN MÜSİAD'IN YANINDA OLDUK"


ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Durusoy bizim yol arkadaşımız. Yaptıkları çalışmaları destekliyorum. Alanya'ya yapacakları tesis çok önemli. Bütün tropik meyveleri burada yetiştirebiliyoruz. Antalya'daki 5 ürünün patentinin ikisini biz aldık. Her zaman MÜSİAD'ın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


"ALANYA EKONOMİK OLARAK BÜYÜK BİR ŞEHİR"


Başkan Yücel "Alanya dünyanın en güzel, güvenli, huzurlu kentlerinden birisi. 44 ilden ekonomiye katkısı, nüfus olarak 24 ilden nüfusu büyük. 7 yıldır belediye başkanıyım. 7 yılda Alanya'nın nüfusu 60 binden fazla arttı. Bu da Alanya'nın ekonomide, sağlıkta  ne kadar büyük bir şehir olduğunu  gösteriyor. Bugüne kadar Alanya turizmi, tarımı, küçük de olsa sanayisi ile ön plana çıkıyordu. Artık Alanya'nın 2 de üniversitesi var. MÜSİAD'ın ülke çapında birçok değerlere sahip çıktığını biliyorum. Sadece ekonomiye değil, AR-GE çalışmalarına ve  eğitime eğitime öncülük etmesini önemle rica ediyorum. Alanya'da 20 küsur tropik ürün var. Zamanla bunları da çeşitlendireceğiz" ifadelerini kullandı.


"ÜRETİM İÇİN YARIŞACAK İŞ İNSANLARINA İHTİYAÇ VAR"


Kaymakam Ürkmezer de," Memleketin geleceği kadar üretim için de yarışmak  gerekiyor. Burası sadece tüketime dayanan yer değil. Üretime ve bunun için yarışacak iş insanlarına da ihtiyaç var" dedi.


"TÜRKİYE'Yİ YATIRIM CENNETİ OLARAK LANSE ETMELİYİZ"

banner111


MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Alanya'nın ekonomisi memnun edici görünüyor. Alanya'nın 35 vilayeti geride bıraktığı görülüyor. Alanya ülkeye gelen turistlerin yüzde 10'unu ağırlıyor. Bu dönemde en çok ihracat yapan 15'inci il Antalya. Alanya ve Antalya'nın mevcut potansiyelini ortaya koymak ve yatırımlar için elimizi taşın altına koymalıyız. Biz MÜSİAD olarak buna hazırız. Pandemi süreci ülkelerin ezberlerini bozdu. Pandeminin sağlıkla ilgili süreci bitse bile dünya artık ekonomi ile ilgili yeni kuralları uyguluyor. Yatırımların doğru yerlere yönlendirilmesi gerekiyor. Her şehrimizin kendi değerlerinin daha iyi anlaşılması gerekir. Bu da doğru bir yatırım ağı ile mümkün. Gelecekte devletler değil, şehirler yarışacak. Şehirlerin markalaşma ve mevcut varlıkları değere dönüşmesi son derece mühim bir konu. Bizler Türkiye'yi gezerken veriler elde ediyoruz. Şehirlerimizi eleştirmek bu projemizin temeli oldu. Gelecek vadeden firmaları bulmak ve desteklemek hem firmaları hem şehirleri markalarını artırmaktan geçer. Bize düşen birinci gören mentalite değişimi olmalı. Türkiye'yi bir yatırım cenneti olarak lanse etmeliyiz. Doğrudan yabancı yatırımcı için ülkeyi doğrudan bir yatırım pazarı olarak yansıtmak gerekir. Yatırım diplomasinin işleyerek yurt dışındaki yatırım diplomasisini ülkemize çekmek istiyoruz. Türkiye için ülkenin her alanında varız diyoruz. Yaklaşık çok ortaklı 52 projemiz var. Yatırım ve üretim üssü projemiz var. Bu model firmaları destekleyerek onların OSB'ye geçmesini amaçlıyor. Diğer projemiz akılı tarım kentleri projesi. Birçok projemiz var. 2020 yılı pandeminin ana gündem olduğu bir yıl oldu. Dünya ekonomik ve sağlık olarak sarsıldı. Şu an ekonomiyi zorlayan enflasyonist süreci bertaraf etmeliyiz. Ara mal ithalatını ortadan kaldırmalıyız. Parayı sadece bir emtia aracı olarak görmekten vazgeçmeliyiz. İlk çeyrekte yüzde 7 büyümeyi pandemiden çıkışın habercisi olarak görüyoruz. Daha da büyüyebiliriz. Şu an içinde bulunduğumız enflasyonist  ortam riskli bir yatırım dönemi olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Hediye takdiminin ardından genel kurulda divan oluşturuldu. 2020 yılı faaliyet raporu, gelir gider tablosu, denetleme kurulu raporu ve yönetim kurulu oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. 2022 yılı faaliyet programının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri katılımcılarla paylaşıldı. Buna göre MÜSİAD Alanya Şubesi'nin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: 

YÖNETİM KURULU ASİL
Mustafa Durusoy 
Alihan Elçi
Celil Kara
Erhan Direkçi
Fatma Ergün Çomruk
Hasan Düşünceli
Mehmet Gök
Mustafa Yürekli
Ömer Özdemir 
Saadet Sezen Tatlı 

DENETLEME KURULU ASİL
Hüseyin Uçkaya
Cafer Akdoğan
Hasan Şimşek

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83